• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: Otvoren postupak za izbore

Predsjedništvo Olimpijskog komitreta Srbije otvorilo je izborni postupak za predsjednika i članove organa OKS.

 OKS: Otvoren postupak za izbore Izvor: MONDO

Ta odluka zajedno sa uputstvom za dostavljanje prijedloga biće upućena svim članovima OKS, čime se otvara procedura kandidovanja za mjesto Predsjednika, članova Predsedništva i članova Nadzornog odbora OKS.

Proces nominovanja za navedene funkcije otvoren je do 24.12.2008. u 12 časova, a odvijaće se prema odredbama važećih akata sa kojima su, kako je istaknuto, članovi OKS blagovremeno upoznati.

Donesena je odluka o imenovanju tročlane Izborne komisije u sastavu: Dejan Simić, Nenad Mitrović i Nebojša Ivković, koja će saglasno aktima OKS sprovoditi pojedine faze izbornog postupka, a generalnom sekretaru organizacije Predragu Manojloviću produžen je mandat do okončanja izbora.

Predsjedništvo je na sjednici u utorak razmatralo dokument o realizaciji Projekta "Peking 2008" kao i izveštaje sportkih saveza i troškove putovanja olimpijskog tima i sponzora. Izvještaj sadrži tri poglavlja u kojima su predstavljene osnove za izradu projekta, opšta mjesta u realizaciji projekta i analiza rezultata sportista Srbije na OI u Pekingu.

Na sjednici je naglašeno da je Srbija na Igrama u Pekingu osvojila veći broj medalja nego četiri godine ranije u Atini, odnosno da su osvojene tri medalje - srebro Milorada Čavića u plivanju i bronze vaterpolo reprezentacije i tenisera Novaka Đokovića.

Predsjedništvo je prihvatilo Izvještaj i u diskusiji istaklo da je OKS dostigao visok kapacitet u poslovima programiranja i upravljanja projektima, kao i da je postao činlac sistema sporta Srbije koji svoju tehnologiju i praksu treba da širi prema poslovanju nacionalnih sportskih federacija.

Predsjedništvo je odlučilo da se osvajačima medalja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu Borislavi Perić i Draženku Mitroviću uplaćuje mjesečno iznos od 3.000 dinara na ime osiguranja lica u dobrovoljnom penzijskom fondu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC