• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MASTERS: Marej silan, Rodžer se provukao

Na Mastersu u Šangaju pobjede ostvarili Endi Marej i Rodžer Federer.

 ATP MASTERS: Marej silan, Rodžer se provukao  Izvor: MONDO

Britanac Endi Marej potvrdio je da u ovom trenutku igra možda i najbolji tenis u životu, a malo poslije njega nekada neprikosnoveni Rodžer Federer potvrdio je da je i dalje daleko od igre koja ga je promovisala u možda i najboljeg svih vremena.

I Britanac i Švajcarac ostvarili su pobjede u drugom kolu Crvene grupe na finalu Masters serije u Šangaju. Marej je preslišao Žila Simona (6:4, 6:2) i obezbijedio mesto u polufinalu, dok je Federer uz mnogo muke pobijedio rezervistu Radeka Stepaneka (7:6, 6:4) i tako izbjegao eliminaciju još u grupnoj fazi.

Poslije (5) Endija Rodika, koji je odustao od daljeg takmičenja zbog povrede, a zamijenio ga upravo Stepanek, (3) Marej je pobijedio (8) Žila Simona sa lagodnih 2:0 u setovima.

Francuza, istog igrača koji je u prvom kolu dobio Federera sa 2:1, Marej je položio na pleća za sat i po.

U prvom setu su viđena tri brejka. Marej je napravio jedan više i zasluženo ga osvojio. U nastavku je još dva puta oduzeo servis protivniku i stavio tačku na meč.

Odmah poslije tog meča na teren su izašli Federer i 27. igrač svijeta Stepanek, prvi koji je želio da u ulozi rezerve čeka priliku da zaigra u Šangaju. Svi teniseri od 9. do 27. mesta odbili su tu ulogu, a Čeh je na kraju dočekao da zaigra, "aktivira" svojih 50.000 dolara i pošteno namuči ranjenog (1) Federera.

U prvom setu oba tenisera napravila su po jedan brejk, pa je odluka pala u taj-brejku, gdje po pravilu caruje Federer - 7:4, za 1:0 u setovima.

Drugi set donio je takođe izjednačenu igru, u kojoj je Federer prvi došao do brejka i onda, kada je trebalo da servira za meč, pri rezultatu 5:3, dozvolio rivalu da mu oduzme servis i smanji na 5:4. Kada je već došao na četiri poena od potpunog izjednačenja u setu, Stepanek je izgubio četiri poena u nizu i sa duplom servis greškom proglasio FedExa za pobjednika.

Endi Marej sa dvije pobjede nema razloga za brigu, bar kada je plasman u polufinale u pitanju, uoči trećeg kola u petak i duela sa Federerom. Bez obzira na ishod tog meča, Britanac će igrati u meču za finale, ali to ne znači da će biti bez motiva.

Prvo, u direktnom duelu mogao bi da eliminiše aktuelnog šampiona, jer Švajcarcu samo pobjeda garantuje da neće biti eliminisan. Drugo, svaka pobjeda u grupi nagrađuje se sa 100.000 dolara. Treće, nije isto osvojiti Masters sa ili bez poraza u grupi, jer se razlikuje novčana nagrada i broj ATP poena.

Federer i Simon petak čekaju sa pobjedom i porazom na kontu, s tim da je Francuz bio bolji u međusobnom susretu. Ipak, Federeru pobjeda od 2:0 nad Stepanekom garantuje prednost u set-količniku, tako da ga svaka pobjeda nad Marejom vodi u polufinale i to sa prve pozicije u grupi.

Simon bi se u doigravanje plasirao u slučaju da se na njegovu pobjedu nad Stepanekom, nadoveže i Marej trijumfom nad drugim igračem svijeta.

REZULTATI 2. KOLA CRVENE GRUPE:

(3) Endi Marej - (8) Žil Simon 2:0 (6:4, 6:2)
(1) Rodžer Federer - (5) Radek Stepanek 2:0 (7:6, 6:4)

TABELA: Marej 2-0, Federer 1-1, Simon 1-1, Stepanek (Rodik) 0-2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC