• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Šterbik o razlazu sa Srbijom

I intervjuu za sajt Balkan-Handball.com Šterbik govorio o razlozima prestanka igranja za Srbiju.

 RUKOMET: Šterbik o razlazu sa Srbijom  Izvor: MONDO

Kada je Arpad Šterbik, jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu, objavio da više neće igrati za Srbiju bio je to šok za sve ljubitelje tog sporta.

U intervjuu za rukometni sajt Balkan-Handball.com, Šterbik je rekao da je "izgubio volju" da brani za srpski tim.

"Nekako sam izgubio želju i sve ostalo za to, a kada jedan igrač izgubi volju i želju, bolje da ostavi, da prestane. Za reprezentaciju se uvijek igra srcem i sa maksimalnom željom. Poslije svega što se izdešavalo, teško mi je bilo. Ušao sam u reprezentaciju 1997. i uvijek je bilo dobro, loše, dobro, čekali smo na bolje, i na kraju je bilo sve gore i gore. Iskreno da ti kažem, krenuo sam sa Perketom, Perunom, Škrbom, pa je onda došla generacija Lapčeviča, Kokira, Petrića. Onda su i oni otišli, pa su došli mlađi, a i ti mlađi su u međuvremenu otišli. Tu su tri, četiri igrača, Ilić, Bojinović, Ratko, Deni (Anđelković), ali već dolaze mlađi i neka igraju mlađi. Mislim da imamo dobre golmane i da na toj poziciji nikada neće biti problema", ocjenjuje Šterbik.

Posljednji put Šterbik je za Srbiju igrao ljeta 2006. godine. Vjerovalo se, a i to je bila meltene gotova stvar, da će Šterbik ubuduće braniti boje Španije. Ipak, još se čeka na to da nekadašnji golman Jugovića stane među stative "crvene furije".

"Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj sigurno neću braniti za Španiju, a poslije ćemo videti. Počelo je sve tako, da me nisu jurili zbog reprezentacije, nego više zbog kluba i broja stranaca. I zbog toga se žurilo sa izdavanjem pasoša. Ne znam još, vidjećemo", kaže Šterbik.

Šterbik je sada golman španskog rukometnog giganta Siudad Reala. O nešto lošijem početku klupske sezone, on kaže da je to zato što od Olimpijskih igara nisu bili u punom sastavu.

"Ima puno utakmica, stalno se igra srijeda-subota, a manji timovi odmaraju i spremaju se za nas dosta duže. Imali smo dosta problema, ali sada se dižemo i mislim da će biti sve u redu, kako sezona bude odmicala. Dobro smo organizovan klub sa dobrim igračima i ljudima. Mislim da smo zdrava grupa, i jedino tako možemo da postignemo rezultat. Ima dosta ekipa koje po kvalitetu imaju ovakve igrače, Hamburg, Barsa, Pamplona, Kil, Kronau. Ipak, nije sve u igračima, već i u nečemu unutar tima. Mislim da mi to imamo i jedino tako mogu da se osvajaju trofeji", kaže Šterbik.

Srpski klupski rukomet slabo prati, ali zato zna sve o dešavanjima sa reprezentacijom. Odmah čim je Srbija pobijedila Češku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"To je jedan veliki uspjeh za srpski rukomet , jer je Češka jedna ozbiljna reprezentacija, koja nije u vrhu, ali se svojim kvalitetom približava i može svakoga da dobije. Sad smo vidjeli da su dobili Francuze", primjećuje Šterbik.

Upitan da li će se poslije 2014. godine, do kada ima ugovor sa Siudad Realom možda vratiti u srpski rukomet, odnosno u Jugović iz Kaća, Šterbik kroz osmjeh odgovara: "Ne, ne. Dosta mi je više rukometa. Poslije toga nešto lagano, sa strane. Da se ne miješam puno oko rukometa".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC