• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci se kaju zbog Olimpijade

Da je vlada Velike Vritanije mogla da pretpostavi da će doći do recesije u svjetskoj ekonomiji ne bi se kandidovala za domaćinstvo OI 2012. godine.

 Britanci se kaju zbog Olimpijade  Izvor: MONDO

Velika Britanija ne bi se kandidovala za domaćina Olimpijskih igara 2012. godine, da je vlada te zemlje mogla da pretpostavi da će doći do recesije u svjetskoj ekonomiji, izjavila je u četvrtak Tesa Džoel, ministarka zadužena za organizaciju Igara u Londonu.

"Da smo ranije znali ono što sada znamo, gotovo sigurno ne bismo podnijeli kandidaturu za organizaciju OI", kazala je ministarka.

Britanska vlada pokušaće da smanji troškove organizacije, pošto je sa prvobitnih 2,4 milijarde funti budžet "skočio" na čak 9,3 milijarde.

U cilju smanjenja troškova, olimpijsko takmičenje u mačevanju premješteno je u halu koja je već funkcionalna, a odustalo se od izgradnje novog borilišta.

Organizatori OI upozorili su da bi uzimanje novih kredita moglo da dovede do velike finansijske krize i da ugrozi izgradnju pojedinih objekata, koji bi trebalo da ostanu u funkciji i po završetku takmičenja.

"Da smo u bilo kojem trenutku mogli da pretpostavimo razmjere ekonomske krize, sigurna sam da bismo zaključili da nije vrijeme za veliku javnu potrošnju, koju iziskuju OI", istakla je Džoel.

Ona je, međutim, navela da su upravo Olimpijske igre dobra prilika za poboljšanje stanja u britanskoj ekonomiji.

"Možda je baš sada pravi trenutak za ovakvu investiciju. Istočni London će zahvaljujući igrama biti potpuno renoviran, a otvoriće se i veliki broj novih radnih mjesta".

(Beta-Rojters)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC