• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veslač Nedeljković: Doping? Nikada!

Srpski veslač Goran Nedeljković izjavio je da nikada nije koristio nedozvoljena sredstva i da nije bio dopingovan na takmičenju za koje ga optužuju.

 Veslač Nedeljković: Doping? Nikada! Izvor: MONDO

Svjetska studenska sportska federacija (FISU) oduzela je Nedeljkoviću zlatnu medalju osvojenu na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu ove godine u Beogradu, pošto su rezultati doping testa od 7. septembra pokazali prisustvo amfetamina.

"Nikada nisam uzimao nijedno zabranjeno sredstvo, pa tako ni uoči takmičenja na kojem sam testiran. Aktivno se bavim sportom od 1999, višestruki sam osvajač medalja, nalazim se u samom vrhu svjetskog veslanja i strogo osuđujem bilo kakvu vrstu dopinga", navodi se u Nedeljkovićevom saopštenju.

On je, između ostalog, naveo da je uoči takmičenja "u dva ugostiteljska objekta popio koka-kolu, red bul i kiselu vodu, u većim količinama, zbog izuzetno visokih temperatura i napornih treninga prije nastupa".

Veslač je objasnio da "amfetamin nije doping sredstvo koje podiže nivo sportskih rezultata, pa je nelogično aludirati na moju namjeru da utičem na rezultat".

"Kao neko ko osuđuje doping i ima izuzetno negativan stav prema tome, želim da istaknem da mi je posebno teško zato što sam prvi veslač u istoriji našeg sporta čiji je doping test bio pozitivan", naveo je Nedeljković.

"Nadam se da će to imati u vidu Svjetska veslačka federacija, koja treba da zauzme stav o mom slučaju".

Amfetamin spada u grupu psihostimulanasa i deluje na centralni nervni sistem, kardiovaskularni sistem i misićni sistem. Između ostalog, povećava psihomotorne aktivnosti i umanjuje osjećaj umora.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC