• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana i UNICEF protiv nasilja u Bariču

Ivanovićeva je prošle godine imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a i za to vrijeme je donirala više od četiri miliona dinara.

 Ana i UNICEF protiv nasilja u Bariču Izvor: MONDO


Ambasadorka UNICEF-a za Srbiju, popularna teniserka Ana Ivanović, posjetila je u petak osnovnu školu "14. oktobar" u Bariču, koja je zahvaljujući njenoj donaciji uključena u program "Škola bez nasilja".

"Presrećna sam što mogu da doprinesem naporima da se riješi ozbiljan problem kao što je nasilje u školama. Takođe mi je veliko zadovoljstvo što program napreduje i što su već postignuti neki rezultati", rekla je Ana učenicima škole u naselju kraj Beograda.

"U školi, kao i u sportu, da bismo se usavršili moramo stalno da pratimo i ocjenjujemo svoj rad. Čak i kad gubimo, treba da znamo kako da u tome nađemo nešto dobro", dodala je trenutno peta igračica svijeta.

Ivanovićeva je prošle godine imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a i za to vrijeme je donirala više od četiri miliona dinara. Zahvaljujući tome se 15 škola uključilo u program za oslobađanje obrazovnih ustanova od nasilja.

"Pozivam sve ljude dobre volje, pojedince i privrednike da nam se priključe i da zajedno pružimo djeci šansu za bolje i srećnije detinjstvo. Jedino udruženi možemo da osiguramo istinski napredak našeg društva", rekla je Ivanovićeva.

Ona trenutno promoviše i UNICEF-ovu kampanju "Ti si faca", koja je namijenjena mlađim uzrastima.

Program "Škola bez nasilja" nastao je kao rezultat zabrinutosti zbog povećanja nasilja među djecom i mladima u Srbiji posljednjih godina. Program se finansira isključivo od lokalno prikupljenih sredstava, donacija građana i privrednika.

Djeca i odrasli njime dobijaju potrebna znanja i veštine za upravljanje i rješavanje konfliktnih situacija. U ovom trenutku program se sprovodi u 137 škola, u njega je uključeno više od 84.000 učenika i oko 8.400 nastavnika.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC