• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Univerzijadu "samo" 50 miliona evra

Potpredsjednik srpske vlade Božidar Đelić izjavio je da je budžet za organizaciju Univerzijade 2009. smanjen sa 200 na 50 miliona evra.

 Za Univerzijadu "samo" 50 miliona evra Izvor: MONDO


To će, prema njegovim riječima, biti dovoljno da se obezbjedi lijepa sportska manifestacija u Beogradu od 1. do 12. jula.

"Uspjeli smo da smanjimo budžet na 50, 52 miliona. Sada je pravi test usvajanje budžeta u Republici Srbiji, gradu Beogradu i na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine", rekao je Đelić novinarima poslije sjednice Odbora za omladinu i sport u Skupštini Srbije.

Od 4,3 milijarde dinara planiranog budžeta, republika bi trebalo da obezbjedi 2,3 milijarde, Beograd 1,3 milijarde i Vojvodina 800 miliona.

"Preostalih 200 dana biće upotrebljeno da se završi selo, zatim za fantastičnu rektorsku konferenciju, u aprilu, kada će 1.000 rektora iz cijelog svijeta doći u našu zemlju, u sklopu obilježavanja 200 godina visokog obrazovanja u Srbiji, ali i za popravke na objektima koje već imamo", rekao je Đelić.

On je istakao da su zbog ekonomske krize organizatori drugih velikih sportskih manifestacija, kao što su Ljetnje olimpijske igre u Londonu 2012. i Zimske OI u Sočiju 2014. godine, takođe smanjili obim radova i budžete. Zato ne treba da čudi što se tako radi i u Srbiji.

"Odgovornost je da kažemo ovo je moguće, a ovo nije, da štedimo na čemu možemo i da onda održimo veoma dobru manifestaciju. Nije odgovorno da pričamo praznu priču i da u posljednjem momentu vidimo da nismo u stanju da održimo obećanja", zaključio je Đelić.
Predsjednik Izvršnog odbora Univerzijade Nebojša Ilić naglasio je da su svi u organizaciji ove manifestacije sigurni da se ništa neće promjeniti poslije 26. novembra, kada u inspekciju dolazi komisija FISU.

"Oni će razgovorati sa Organizacionim komitetom i poslije toga imati definitivnu sliku", rekao je Ilić i dodao:

"To da se Univerzijada seli u Atinu je informacija koja se 'nespretno' pojavila u javnosti. Ja za sada ne znam da imamo bilo kakve probleme".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC