• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zikiju i Nestoru titula i krov svijeta!

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor osvojili su titulu na Masters kupu u Šangaju i preuzeli čelnu poziciju liste najboljih dublova svijeta.

 Zikiju i Nestoru titula i krov svijeta! Izvor: MONDO

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor osvojili su titulu na Masters kupu u Šangaju, pošto su u finalu završnog turnira sezone pobjedili američki par, braću Boba i Majka Brajana rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Zimonjić i Nestor su trijumfom u Šangaju preuzeli čelnu poziciju na listi najboljih dublova svijeta, pretekavši upravo braću Brajan, koji su do Mastersa bili na prvoj poziciji.

Srpski i kanadski igrač uspjeli su da okončaju sezonu na prvoj poziciji i sa prestola skinu Boba i Majka Brajana, koji su prethodne tri godine završvali kao najbolji.

Ziki i Dani, kako su poznatiji u teniskim krugovima, superiorno su djelovali u finalnom meču u Kini, koji su uspješno okončali poslije samo 74 minuta igre. Srbin i Kanađanin su iskoristili sve tri brejk šanse, igrali su koncentrisano i zasluženo osvojili titulu.

Zimonjić i Nestor su ove sezone u tandemu ostvarili 47 pobjeda uz 17 poraza. Ukupno su osvojili pet titula, uključujući i onu na Vimbldonu, koja je Zimonjiću bila prva sa gren slem takmičenja muških dublova. Osvojili su i Masterse u Hamburgu i Torontu, "Kvins"
u Londonu, a na kraju i Šangaj.

Oni su u 2008. godini igrali još tri finala, na turnirima Masters serije u Indijan Velsu i Rimu, kao i na Rolan Garosu, ali su pretrpjeli poraze.

"Ja sam sada ispunio svoj san. Prije svega bih želio da se zahvalim Daniju, jer da nije bilo njega ne bi bilo ni ovog uspjeha, a ni moje prve gren slem titule. Velika je čast predstavljati tako malu zemlju i to kao najbolji na svijetu. Veoma sam srećan što će im ova pobjeda doneti barem malo radosti", istakao je srpski reprezentativac i dodao da jedva čeka novu sezonu, koja će početi posle nešto manje od dva mjeseca pauze.

Zimonjić je popravio skor na završnim turnirima sezone, pošto je već imao prilike da igra finale Masters kupa 2005. godine, ali je tada poražen. On je u tandemu sa Indijcem Leanderom Paesompretrpeo poraz od Francuza Fabrisa Santora i Mišela Lodre.

Na drugoj strani Nestor je praktično odbranio titulu, jer je slavio i prošle sezone, ali u paru sa Markom Noulsom sa Bahama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC