• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MASTERS: Đoković je najbolji!

Novak Đoković je superiorno počeo sezonu, osvajanjem Aus Opena, a zatim je i okončao u velikom stilu, titulom na Masters kupu u Šangaju.

 ATP MASTERS: Đoković je najbolji! Izvor: MONDO

Srpski teniser je u finalu završnog takmičenja nadigrao Nikolaja Davidenka rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:5.

Nole je posle pobjede nad ruskim teniserom u Zlatnoj grupi, ponovio uspjeh i u finalu, dominirajući terenom. Iako se očekivalo da će u posljednjem meču na turniru biti neizvesna borba, Đoković je od starta poveo duel, ne dozvolivši protivniku ni u jednom trenutku da preuzme inicijativu.

Treći teniser svijeta je odmah napravio brejk, a zatim nizao gemove, povevši čak sa 5:0. Odlično je servirao, sjajno reternirao, ne dozvolivši Davidenku da prikaže ni djelić dobre igre, kojom je u polufinalu srušio do tada superiornog Endija Mareja. Rus je do kraja seta uspio da osvoji samo jedan gem, a onda je Đoković poslije 34 minuta i konačno poveo sa 1:0.

Po istom receptu je nastavio meč. Vodio je duel, odlično se kretao i vrebao novu šansu, u želji da brzo okonča finalni meč. Nole je već u trećem gemu iskoristio brejk šansu, iako je rival igrao nešto agresivnije i pokušavao da pronađe pravu igru kojom bi se suprotstavio izuzetno raspoloženom Đokoviću.

Uporni Rus je jurio rezultat, Nole je čuvao prednost (5:3), a onda na protivnikov servis stigao do dvije meč lopte, koje nije uspio da iskoristi. Davidenko je nakon dobre odbrane dobio na samopouzdanju, uzvratio brejk i stigao do izjednačenja - 5:5.

Ipak, koliko je Nole veliki igrač pokazao je već u narednom gemu, kada je opet oduzeo servis protivniku, a 17 minuta nakon propuštenih šansi, došao je do nove tri meč lopte, od kojih je iskoristio prvu.

Nole je prvim trijumfom na Masters kupu stigao do 11 titule u karijeri, premašivši i magičnu cifru od devet miliona dolara zarade.

Srpski as je tako 2008. godinu okončao skorom od 61 pobjede i 16 poraza, približivši se drugoplasiranom na ATP listi, Rodžeru Federeru na samo deset poena razlike.

Đoković je superiornim završetkom sezone, napravio odličnu uvertiru za 2009. godinu, kada će već u januaru imati priliku da stigne do najboljeg plasmana u karijeri.

Naime, Novak će na turniru u Brizbejnu imati šansu da osvoji nove poene i pretekne Švajcarca na drugoj poziciji liste najboljih tenisera svijeta, budući da je Federer prvo pojavljivanje zakazao za Australijan Open, krajem januara.

Do tada Đoković će sa trofejom iz Šangaja, četvrtim u 2008, posle Aus Opena, Indijan Velsa i Rima, u maju, kao i bronze na Olimpijadi u Pekingu, uživati u zasluženom odmoru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC