• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole: Želim prvo mjesto već sledeće godine

Novak Đoković je poslije osvajanja Masters kupa u Šangaju istakao da naredne sezone želi biti "Broj 1" svjetskog tenisa!

 Nole: Želim prvo mjesto već sledeće godine Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser je započeo godinu osvajanjem Australijan Opena, prvog gren slem trofeja u karijeri, a zatim je okončao na superioran način, u Šangaju, čime je ozbiljno ugrozio Rodžera Federera na poziciji broj dva svjetske rang liste.

"Iskreno vjerujem da imam kvalitet da se domognem čelne pozicije tokom naredne sezone ili godina koje slijede. Moj cilj u tenisu je uvijek bio da postanem broj jedan i to je motiv koji me uvijek tjera da idem napred. Ipak, naučio sam lekciju. Ukoliko previše pažnje posvećujem renkingu, bodovima i kalkulacijama, ne mogu da idem pravim putem", rekao je treći igrač svijeta.

On je istakao da je, uprkos izostanku sa Masters kupa, Rafael Nadal zaslužio da godinu okonča na prvom mjestu svjetske liste zbog svih rezultata koje je postigao tokom 2008. Đoković je takođe izrazio zadovoljstvo što su se na teniskom nebu pojavili "neki novi klinci" koji osvajaju turnire, jure Nadala i Rodžera Federera i ozbiljno prijete da bi uskoro mogli i da ih prestignu.

"Više se ne priča samo o dvojici tenisera. Sada postoji tu pet, šest, sedam igrača koji zaista igraju dobro i mogu svakog da pobijede. Mislim da je odlično za sport što postoje neka nova lica koja igraju završnice velikih turnira", naglasio je Nole.

Đoković je rekao da je veoma zadovoljan pobjedom na Masters kupu, budući da je prije nastupa u Šangaju izgubio tri finala, u Kvinsu, Sinsinatiju i Bangkoku. Trijumf na poslednjem turniru sezone prva je njegova titula od maja, kada je osvojio pehar u Rimu.

"Nisam uspio da pobijedim u nekoliko finala, ali jesam u Šangaju. Završio sam godinu, kako sam je i počeo, trijumfom na velikom turniru. To je odlična preporuka za predstojeću sezonu", rekao je Đoković.

Srpski teniseri tako su superiorno okončali sezonu - Jelena Janković je najbolja teniserka svijeta, dok je Nenad Zimonjić u paru sa Danielom Nestorom, rođenim Beograđaninom, uspio da se popne na vrh u konkurenciji dublova.

"Izgleda da su Srbi naviknuti na prvo mjesto, zato ću i ja izgleda morati da požurim da uskoro stignem tamo", našalio se Nole.

"Činjenica da nemamo dobre uslove za rad i treninge daje nam veliku motivaciju da uspijemo", dodao je Đoković, 19. teniser koji je trijumfovao na završnom turniru sezone u istoriji i prvi Srbin kome je to pošlo za rukom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC