• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Federer je najveći

Da je Novak Đoković pobijedio Žoa Vilfreda Congu u trećem kolu takmičenja po grupama na ATP Mastersu u Šangaju sada bi bio drugi teniser svijeta.

 Novak: Federer je najveći Izvor: MONDO

Taj meč nije imao rezultatski značaj, donosio je samo finansijsku satisfakciju pobjedniku (100.000 dolara), a srpski teniser je poražen iako je dobio prvi set.

Taj poraz je Novaka koštao drugog mjesta na novoj ATP listi, ali ga je trijumf na završnom turniru sezone doveo na samo deset poena od Rodžera Federera.

Đoković bi već početkom 2009. godine mogao da prestigne doskora neprikosnovenog Švajcarca, koji do Australijan opena neće učestvovati ni na jednom turniru.

Srbin će novu sezonu početi turnirom u Brizbejnu, a za skok na mjesto odmah iza Rafaela Nadala biće mu potreban plasman u drugo ili treće kolo. S obzirom na to da će biti prvi nosilac, realno je očekivati da premijerni gren slem u 2009. dočeka kao drugi igrač svijeta.

"Federer još nije rekao svoju posljednju riječ. Drugi je na svijetu i za njega će sigurno biti veliki izazov povratak na mjesto broj jedan na ATP listi iduće godine", izjavio je Đoković i dodao:

"Federer je jedan od najboljih, možda i najbolji igrač svijeta svih vremena", odao je priznanje Švajcarcu srpski teniser.

Đoković je napomenuo da je Federerov jedini problem činjenica da je "pomalo počeo da gubi samopouzdanje".

"Kada te konkurenti načnu, gubiš po malo povjerenje u sebe. Drugi teniseri istovremeno dobijaju na samopouzdanju i vjeruju da mogu da te pobijede", zaključio je Đoković.

Drugi srpski reket Janko Tipsarević zadržao je 49. poziciju, sa 750 poena.

Viktor Troicki je ostao na 57. mestu sa 690 bodova, Ilija Bozoljac je pokvario plasman za tri mesta, sada je 141. sa 334 poena, a Boris Pašanski je napredovao za jednu poziciju i sa 246 bodova je 175. igrač svijeta.

Na novoj ATP listi je došlo do promjene u TOP 10.

Endi Rodik, koji je poslije startnog poraza od Endija Mareja odustao od daljeg takmičenja, pao je za dva mesta i sada je osmi. Amerikanca su preskočila dvojica Francuza, Žo Vilfred Conga, koji je prethodno bio sedmi i Žil Simon, koji je bio osmi.

TOP 10 na ATP listi:

1. Rafael Nadal 6675

2. Rodžer Federer 5305

3. Novak Đoković 5295

4. Endi Marej 3720

5. Nikolaj Davidenko 2715

6. Žo Vilfred Conga 2050

7. Žil Simon 1980

8. Endi Rodik 1970

9. Huan Martin del Potro 1945

10. Džejms Blejk 1775

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC