• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srpkinjama cilj drugi krug na EP

Najbolje rukometašice Srbije okupile su se u Beogradu na početku priprema za EP, koje će se od 2. do 14. decembra održati u Makedoniji.

 RUKOMET: Srpkinjama cilj drugi krug na EP Izvor: MONDO

"Odradićemo pripreme u Vrnjačkoj Banji, gdje ćemo najviše raditi na uigravanju. Naš cilj je jasan, a to je da prođemo u drugi krug. Nismo možda uigrani kao naši protivnici, ali podići ćemo moral i u svaku utakmicu ćemo ulaziti maksimalno motivisani", rekao je selektor Časlav Dinčić.

Prema njegovim riječima, favorit u grupi je Njemačka, ali ne smije da se potcijeni ni Hrvatska, jer većina reprezentativki godinama igra zajedno u Podravki. Respekt mora da postoji i prema Makedoniji, zbog toga što će igrati pred domaćom publikom.

Kapiten reprezentacije Tanja Medved naglasila je da u ekipi nema zvijezda i da misli da je reprezentacija na pravom putu.

"Mislim da smo konačno uspjeli da sinhronizijemo rad Saveza i ekipe. Nismo u situaciji da prijetimo bilo kome, ali možemo da napadamo. Radili smo mnogo na građenju samopouzdanja i svaka djevojka ima želju da obogati svoju karijeru igranjem u reprezentaciji", rekla je Medved.

Jedna od najboljih igračica Srbije Andrea Lekić ocijenila je da su igračice došle na pripreme fizički spremne i da sada treba da se uigraju.

"Nećemo ući u utakmice sa strahom od protivnika. Svi kažu da je Njemačka favorit, ali ja ne mislim tako. Mislim da je rukomet sada takav da svako može svakog da pobijedi", rekla je Lekić.

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović smatra da je EP u Makedoniji samo stanica na putu ka cilju - Olimpijskim igrama 2012. godine.

"Ne očekujemo finalni rezultat, već da prvu stanicu prođu korektno, a da rezultate ubiramo naredne četiri godine", rekao je Marjanović.

Potpredsjednica RSS Milena Delić istakla je da je srpski rukomet trenutno u ekspanziji i dodala da je realno da reprezentacija prođe u drugi krug.

Reprezentacija Srbije biće na pripremama u Vrnjačkoj Banji do 30.
novembra, a 1. decembra putuje u Skoplje gdje će igrati utakmice na EP.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC