• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa se nabrojao "šuške" u 2008.

Rafael Nadal je godinu završio na prvom mjestu ATP liste, ali i zaradio najviše novca u najboljoj sezoni u karijeri.

 Rafa se nabrojao "šuške" u 2008. Izvor: MONDO

Prvi reket svijeta nije se oprostio od navijača kako je želio, na terenu, budući da je zbog povrede morao da propusti završni turnir sezone Masters kup u Šangaju.

Ipak, uspio je u 2008. da stigne do prve pozicije na ATP listi, prvi put u karijeri, okonča godinu na čelu teniskog "karavana", ali i na listi igrača koji su ostvarili najveću zaradu.

Španac je tokom 2008. osvojio na turnirima 6.773.773 dolara, dok je drugoplasirani Rodžer Federer sezonu završio sa 5.886.879 zelenih novčanica.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zaradio je 5.689.077 dolara, što ga svrstava na treće mjesto, dok je daleko iza njega Britanac Endi Marej sa prihodom od 3,705.648 dolara na četvrtoj poziciji.

Federer je poslije dugo godina odigrao sezonu u kojoj nije briljirao i u kojoj je izgubio tenisku krunu. Ipak, on je uspio da na vječnoj listi zarada pretekne neprikosnovenog Pita Samprasa.

Švajcarac je do sada od bijelog sporta prikupio 44.593.957 dolara, dok je Sampras, koji se povukao 2002. godine, u karijeri zaradio 43,28 miliona dolara.

Treći na listi je Andre Agasi (31 milion), a zatim slijede legendarni Boris Beker (25,08 miliona), Rus Jevgenij Kafeljnikov (23,88 miliona), Čeh ledenog osmijeha Ivan Lendl (21,26 miliona), pa tek onda Rafael Nadal, sa ukupnom cifrom od 20, 75 miliona dolara.
Među deset najbogatijih još su Šveđanin Štefan Edberg sa nešto više od 20 miliona, Hrvat Goran Ivanišević, koji je od turnira inkasirao 19,87 miliona i Amerikanac Majkl Čang, koji je tokom teniske karijere zaradio 19,14 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC