• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kanada definitivno izbrisana iz kalendara

Organizatori Velike nagrade Kanade izgubili su bitku sa prvim čovjekom Formule 1 Bernijem Eklstonom.

 F1: Kanada definitivno izbrisana iz kalendara Izvor: MONDO

Kanađani nisu mogli da izmire dugove i obezbijede novčane garancije za održavanje trke, što znači da je organizacija Gran prija u Montrealu završena priča, odnosno da će biti izbrisan iz kalendara F1 naredne godine.

Naime, Montreal je svim snagama pokušao da spasi situaciju, pronađe veliki novac, koji je zatražio Eklston (143 miliona dolara za pet godina), ali su poslije velikih napora ipak priznali da nisu u mogućnosti da ispune obaveze.

U trku za ostanak u "najbržem cirkusu" uključili su se svi, od gradonačelnika Montreala, ljudi iz federalnih i regionalnih struktura do ministra turizma, ali nisu uspjeli da zatvore finansijsku konstrukciju, koja bi omogućila održavanje trke sa prihodima koji bi pokrili neophodne troškove i donijeli zaradu.

Prema provizornom kalendaru šampionata F1 2009. godine trka u Kanadi trebalo je da se održi 7. juna, kao šesti Gran pri sezone, ali će se po svemu sudeći u tom terminu voziti Velika nagrada Turske.

Slična sudbina mogla bi da zadesi i organizatore trke u Kini narednih godina. Iako Gran pri ima ugovor do 2010. postoji opasnost da će saradnja sa Eklstonom biti ranije okončana, jer domaćini posluju u gubitku.

Zamjenik direktora šangajske sportske uprave Kui Venčang tvrdi da zarada od prodaje karata ne pokriva čak ni troškove izgradnje i održavanja staze, zbog čega će narednih meseci analizirati situaciju i donijeti odluku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC