• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eklston: Vozačima medalje, a ne bodovi...

Prvi čovjek Formule 1, Berni Eklston nastavlja da nameće promjene u sportu u kojem gazduje.

 Eklston: Vozačima medalje, a ne bodovi... Izvor: MONDO

Vremešni Britanac insistira na svojoj ideji da se pobjednicima Gran Pri trka dodjeljuju zlatne medalje, umjesto bodova...

Najbogatiji Britanac (70), koji je nedavno poručio da nikad neće otići u penziju, misli da bi dodjela zlatne, srebrne i bronzane medalje, odnosno ukidanje sistema bodovanja (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1), natjerala vozače da se dodatno bore za prva tri mjesta, umjesto da kalkulišu sa plasmanom koji donosi i manji broj bodova, kada im je to dovoljno.

"Poenta je da, kada doputuju u Melburn na prvu trku, svi momci požele da se odatle vrate sa zlatnom medaljom", izjavio je Eklston u utorak. "Oni neće željeti da odu sa deset, osam ili šest bodova..."

Aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton (Meklaren Mercedes) osvojio je titulu na posljednjoj trci u Brazilu, samo zahvaljujući tome što se u posljednjoj krivini dokopao pete pozicije, koja mu je garantovala naslov šampiona i bod više od rivala Felipea Mase iz Ferarija.

Da je Eklstonov predlog bio usvojen prije početka sezone, šampion bi bio Masa, jer je imao više pobjeda (6:5).

"Potreba za promjenom sistema bodovanja najbolje se vidjela na posljednoj trci u Brazilu, kada je Hamiltonu bilo potrebno da završi kao peti da bi postao šampion, a ne i da pobijedi na trci. Da je bilo drugačije, to bi podstaklo mnogo, mnogo više preticanja", poručuje Eklston, koji se ovih dana suočava i sa "ranim radovima" znatno mlađe, atraktivne supruge, Slavice Eklston, objavljenim u hrvatskim medijima.

Da li će novi Eklstonov predlog biti usvojen, biće poznato poslije Svjetskog moto-sport savjeta u decembru, pod okriljem FIA.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC