• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinci: Nije Španija samo Nadal!

Selektor tenisera Argentine Mansini pokušava da smanji euforiju “gaučosa” pred finale Dejvis kupa sa Španijom za koju neće igrati Rafael Nadal.

 Argentinci: Nije Španija samo Nadal! Izvor: MONDO

Nema ko u Argentini nije osjetio dozu olakšanja kada je čuo vijest da najbolji teniser svijeta Rafael Nadal neće igrati finale Dejvis kupa.

Argentinci se sada osjećaju kao favoriti uoči finalnog duela sa Španijom, koji u petak počinje u Mar del Plati. Ipak, kapiten "gaučosa" Alberto Mansini, upozorava svoje tenisere da to što prvi igrač sveta neće biti u timu Španije, ne znači da će David Ferer, Felisijano Lopez, Fernando Verdasko i Marsel Granoljers biti lak zalogaj.

"Čak i bez Nadala, Španija ima jak tim", rekao je Mansini u bazi tima, sportskom kompleksu nadomak obale okeana.

Argentinci su izabrali da budu domaćini u dvorani, na tvrdoj podlozi, iako često u svojoj zemlji igraju napolju, na šljaci. Naravno, to je i Špancima omiljena podloga, pa su organizatori za veliko finale promenili praksu.

"Ne smijemo da se opustimo", dodao je Mansini.

Serija za titulu počinje u petak duelima u singlu, kada će se sastati prvi i drugi reket dva tima, odnosno obrnuto. U subotu su dublovi, a ako tada nijedan tim ne bude vodio sa 3:0, odluka će pasti u nedjelju, kada prvo igraju prvi i prvi reket, a potom drugi i drugi, ukoliko to bude neophodno.

"Dobro nam ide. Tim funkcioniše odlično, smireni smo, veoma motivisani... U svakom meču možemo da dođemo do pobjede, a bitno je i to što imam igrače koji su svjesni da se Dejvis kup igra tako što se osvaja bod po bod i koji ne računaju unaprijed".

Mansini ne krije da će u singlu igrati Huan Martin del Potro i David Nalbandijan, a da će sastav dubla u subotu zavisiti od rezultata poslije petka, kao i dužine tih mečeva.

Najvjerovatnije je da će Nalbandijan, koji u Dejvis kupu ima skor 16-4, igrati u dublu ili sa Hoseom Akasusom ili sa Agustinom Kaljerijem.

Nalbandijan, nekad treći, a sada 11. igrač svijeta, kaže da mu je žao što će Španija doputovati bez Nadala, koji je morao da otkaže nastup zbog povrede butnog mišića. Iz istog razloga, Nadal nije nastupio ni na finalu Master serije u Šangaju, koji je pripao Đokoviću.

"On je moj prijatelj i nemogućnost da bilo ko nastupi u Dejvis kupu nije dobra. Žao mi je što nije doputovao. Bez Rafe u timu stvari se malo mijenjaju, ali mi ćemo ostati fokusirani na ono što moramo da uradimo da dobijemo ovu seriju. Nije bitno ko će igrati sa druge strane", oprezan je Nalbandijan.

Španci su se već žalili da tvrda podloga u hali nije dobra i da lopta ne odskače najbolje na pojedinim dijelovima terena.

"Teren je veoma dobar. Loptica odskače normalno za ovu vrstu podloge i nisam primijetio ništa čudno", rekao je Huan Martin del Potro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC