• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stević: Nisam bio dopingovan

Doživotno suspendovani srpski biciklista Ivan Stević demantovao tvrdnje Olimpijskog komiteta Italije da je bio dopingovan i najavio tužbu.

 Stević: Nisam bio dopingovan Izvor: MONDO

Najbolji srpski biciklista Ivan Stević, koji je nedavno, odlukom Italijanskog olimpijskog komiteta (KONI), doživotno diskvalifikovan zbog, navodnog, posjedovanja, korišćenja i rasturanja nedozvoljenih stimulativnih sredstava 2004. godine, vratio se iz SAD, gdje je, do ovog slučaja, vozio za Tojota junajted tim.

"Definitivno ne mogu da nađem angažman zbog težine presude za koju ne znam da li je uopšte nekad i dodijeljena nekom sportisti i to bez ikakve osnove. Nisam ni znao da me procesuiraju. Nisu obavijestili ni mene, ni Biciklistički savez Srbije, ni Tojotu. Da su htjeli, našli bi me. Ovako su me tražili na adresi na kojoj sam bio 2003. u Italiji i onda su donijeli presudu. Pritom, za osnov im je poslužilo navodno pronalaženje kompromitujućih materijala u hotelu u kome je boravila cijela ekipa", prenijele su "Novosti" Stevićeve riječi.

Srpski biciklista tvrdi da je bilo mnogo nelogičnosti prilikom donošenja odluke o suspenziji.

"Tvrde da sam bio dopingovan, a ja sam u tom momentu pobijedio na etapi trke u Italiji, normalno prošao doping kontrolu. Nejasno je da, ako su vodili postupak protiv mene, uopšte i učestvujem te godine na Olimpijskim igrama u Atini, da vozim sve do sada, pobjeđujem, učestvujem i na Olimpijadi u Pekingu", u čudu je Stević.

On kaže da je po saopštavanju odluke o doživotnoj suspenziji napustio SAD i otišao pravo u Italiju.

"Sa advokatom sam pregledao cijeli slučaj, uložili smo žalbu višem sudu, koji je u obavezi da sve okonča u narednih šest mjeseci. Kada dokažem da sam čist, a imam podršku u tome i BS Srbije i Olimpijskog komiteta i direktora Tojote Šona Takera, podnijeću tužbu protiv KONI, jer sam njihovom odlukom mnogo izgubio. Ja imam 28 godina, a Rebelin je u 37, nedavno, bio drugi na Olimpijadi. Želim da vozim u Londonu 2012. i nadam se da ću nadoknaditi propušteno", istakao je Stević.

Dobra stvar u definitivno nejasnoj priči je da Međunarodna biciklistička federacija (UCI) nije suspendovala Stevića i on teoretski može da vozi bilo gdje, osim u Italiji, uključujući i za našu reprezentaciju, za koju je nastupao na prethodne dve Olimpijade. Jedini problem je da sada Stević pronađe klub.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC