• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džomba zbog Červara napušta “kockaste”

Rukometaš Hrvatske Mirza Džomba odlučio je da se povuče iz reprezentacije zbog povrede koljena, ali i sukoba sa selektorom Linom Červarom.

 Džomba zbog Červara napušta “kockaste” Izvor: MONDO

"Svjestan sam da sam posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao u Pekingu. Žao mi je, ali to je realnost. Koljeno nije najbolje i teško da bi izdržalo napore jednog jakog turnira” rekao je Mirza Džomba za zagrebačke “Sportske novosti”.

Desno krilo “kockastih” koji je u 150 utakmica za nacionalni tim postigao 587 utakmica ipak je otkrio da je u sukobu sa selektorom Hrvatske Linom Červarom koji trenira i Zagreb za koji igra Džomba.

“Ne mogu to više držati u sebi, dalje tako ne ide. Nemam apsolutno nikakvu komunikaciju s trenerom Linom Červarom, ne znam u kojem sam statusu uopšte. Našao sam se u situaciji da se osjećam loše, nezadovoljan na terenu i izvan njega, a tako ne želim, niti mogu, jer to ne može donijeti dobro”, rekao je Džomba.

Na nedavno gostovanju Zagreba njemačkom Lovenu Červar nije Džombu uvrstio u tim, ali hrvatski rukometaš ističe da je to samo vrh ledenog brijega u njihovom sukobu.

“Neigranje u Njemačkoj samo je kap koja je prelila čašu, ali sigurno ne i razlog moje reakcije. Njemačka je samo povod. Ponižen sam, trener Červar takvim me odnosom ponizio, a to ničim nisam zaslužio, niti ću to više dopustiti”, rekao je Džomba i dodao da između njega i Červara već nekoliko mjeseci en postoji nikakva komunikacija.

“Ne zanimaju me priče o urotama, teorije zavjere i slične stvari. Ja to mislim i kažem samo iz jednog razloga - želim igrati rukomet. Nije u pitanju ni egzistencija ni išta slično. Ja sam svoju egzistenciju osigurao i srećan sam zbog toga. Ako je problem, nek mi se kaže: “Džomba, odj...” i onda će sve biti jasno”, dodao je najbolji strijelac na EP 2004.

Zbog sukoba sa Linom Červarom neizvjesna je i da li će Džomba i dalje igrati za Zagreb a on dodaje da je spreman na razgovor sa čelnicima kluba i sve moguće rasplete.

“Volio bih da mi se samo kaže. To je najlakše riješiti, dođete i kažete: ‘Džomba, čuj, situacija je takva i takva i gotovo’” Ne bi bilo problema, shvatio bih i kada bi mi bilo teško. Bolje tako nego ovako”, završio je Džomba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC