• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener: Bolt još nije najbolji

Trener Useina Bolta, rekao je da još nije došlo vrijeme da se Jamajčanina proglasi najboljim sprinterom svih vremena.

 Trener: Bolt još nije najbolji Izvor: MONDO

Glen Mils, koji je predvodio Bolta do pobjeda i zlatnih medalja uz svjetske rekorde na 100 i 200 metara, na Olimpijskim igrama u Pekingu, vjeruje da njegov učenik mora još mnogo da nauči.

"Boltov sprinterski nastup u Pekingu je jedan od najboljih. Međutim, prije nego što ga proglasim najboljim sprinterom sih vremena, Jamajčanin bi morao da ponovi, ali i popravi sjajne rezultate koje je postigao. Od njega želim više, jer je sada još teže uporediti ga sa drugim atletičarma", rekao je Mils.

Nakon proslave velikog uspjeha u Pekingu, Bolt se vratio treninzima za sljedeću sezonu. On je favorit za osvajanje dve najvažnije sportske nagrade na ceremoniji u Monaku.

"Počeli smo sa treninzima, ali nas stalno prekidaju Boltove brojne obaveze. Nadam se da ćemo poslije Monaka uspjeti da napravimo plan rada, kako bi bio u mogućnosti da se ravnopravno takmiči sa ostalim sportistima", dodao je Mils.

Sljedeće sezone Bolt se neće takmičiti u trkama na 400 metara, ali neće učestvovati ni na manifestacijama u dvorani.

Obaranje svjetskih rekorda je jedan od planova za sljedeću sezonu, ali Mils smatra da je konstantnost najvažniji clj.

Mils je kritikovao Bolta jer je u posljednjih 25 metara finalne trke na 100 metara u Pekingu počeo da slavi, zbog čega je mogao da ostvari rezultat od devet sekundi i 50 stotinki, a ne 9,69, što je zvanično vrijeme novog svjetskog rekorda.

Boltov trener je dodao da najviše vrednuje takmičenje na Olimpijskim igrama, dok su druga po važnosti Svjetska prvenstva. Mils smatra da je Bolt u odnosu na prošlu godinu, mnogo napredovao.

"Bolt je mnogo napredovao i sada može da postiže rezultate u skladu sa potencijalom koji posjeduje. Kao junior imao je određene probleme i trebalo mu je nekoliko sezona da vrati samopouzdanje. Oni koji su bili uz njega znaju koliko je bilo teško da se vrati na najviši nivo", ocijenio je Mils.

Mils je naglasio da će Bolt sljedeće sezone imati teži zadatak, jer će svi protivnici imati veliki motiv u duelima sa njim.

"Svaki sportista će pokušati da ga pobijedi. Očekujem da će najuporniji u tome biti Jamajčanin Asafa Pauel, Tajson Gej, Volter Diks i Valas Spirmon iz SAD, kao i sprinter iz Trinidada i Tobaga Ričard Tompson. Bolt će i sljedeće sezone postizati dobre rezultate, a to znam jer naš odnos prevazilazi poslovni", rekao je Mils.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC