• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Broj jedan nije kraj

Srbija je najuspješnija teniska nacija na svijetu, Novu godinu će dočekati sa dva igrača na broju jedan.

 Zimonjić: Broj jedan nije kraj Izvor: MONDO

Pored Jelene Janković u ženskoj konkurenciji, Nenad Zimonjić je zaposjeo tron u muškom dublu.

Do pijadestala je stigao najviše zahvaljujući trijumfu na Vimbldonu, a posebno na nedavno završenom Masters kupu u Šangaju, a sve u paru sa Kanađaninom Danielom Nestorom.

"O broju jedan sam počeo da razmišljam kada sam pronašao stalnog partnera. Još 2005. sam igrao sa Leanderom Paesom, kasnije i sa Fabrisom Santoroom, očekivao sam da uz podršku partnera šanse postoje. Ipak, bio mi je potreban neko poput Nestora iako nam ova sezona nije počela kako smo očekivali", izjavio je Zimonjić na prijemu koji mu je priređen u Teniskom klubu "Gemaks".

Zimonjić priznaje da već godinama unazad mašta o takvom uspjehu, a kao prelomni trenutak u najuspješnijoj godini karijere obilježio je trijumf na Vimbldonu.

"Još krajem prošle sezone braća Bob i Majk Brajan su nas istakla kao najozbiljnije konkurente. Od tada smo igrali četiri puta, svaki put u finalima, a izgubili smo samo prvi meč. Definitivna prekretnica nam je bila osvajanje Vimbldona, iako sam u polufinalu slomio ruku. Nevjerovatno je šta se sve izdešavalo, imali smo i uspona i padova, što bih volio da ispravim u narednoj sezoni".

Rezultati Nestora i Zimonjića uoči završnog turnira u Šangaju nisu nagovještavali blistav rasplet za srpsko-kanadsku kombinaciju.

"Došli smo u Šangaj sa nadom da ipak možemo do broja jedan, ali je trebalo da dobijemo sve mečeve. Prije početka turnira nismo se osjećali kao ekipa koja će doći i osvojiti trofej, nismo imali samopouzdanja, međutim pobjeda u teškom duelu sa Poljacima Fistenbergom i Matkoviskim vratila nam je samopouzdanje. Kako su nam kasnije ljudi iz ATP rekli, nikada se u istoriji nije desilo da o prvom mjestu na listi odlučuje posljednji meč sezone. Osjećaj je poslije trijumfa bio izuzetan", priznao je Ziki.

Zimonjić je otkrio da će se on i Nestor odvojeno pripremati za narednu sezonu.

"Daniel i njegova supruga Nataša očekuju dijete u istom periodu kao i Mina i ja. Ja ću trenirati na Floridi, sa kondicionim trenerom Duškom Ilićem, do turnira u Dohi, gdje ćemo početi novu sezonu".
Pored veličantvenih uspjeha na terenu Zimonjića očekuje još jedan važan događaj u životu.

"Mina i ja očekujemo blizance, dječaka i djevojčicu. Za sada sve ide kako treba, a carski rez bi trebalo da se obavi 11. decembra. Sa nestrpljenjem očekujemo da postanemo roditelji i da to naše živote promijeni na bolje".

Mnogo snova je ostvario, ali ih ima još i u 32. godini.

"Osvajao sam Australijan Open i Rolan Garos u miksu, Vimbldon i Masters kup u dublu i to su nagrade za to što sam cijeli život posvetio tenisu, i podstrek da osvojim i gren slem titule koje mi nedostaju u dublu, ali i da napravim uspjeh sa Dejvis kup reprezentacijom", istakao je Zimonjić.

Poslije pet uvodnih turnira u 2009. godini Zimonjića očekuje i meč u Španiji u Dejvis kupu.

"Šalili smo se sa Nadalom, tražili od njega da igramo da tvrdoj podlozi u hali, a on nam je odgovorio da o tome možemo samo da sanjamo. Svakako imamo šanse u tom meču, a one će nam biti znatno veće ukoliko Nadal nekim slučajem ne bude igrao", zaključio je Nenad Zimonjić, koji je dodao da još uvek nije našao partnerku za miks u 2009. godini.

Najbolji svjetski dubl igrač je na prijemu organizavonom u njegovu čast, u njegovom teniskom klubu Gemaks, na poklon dobio zlatnu olovku i sat.

"Mnogo sam srećan što sam predsjednik najuspješnijeg kluba na svijetu, jer su članovi dva šampiona, čemu težimo godinama. Zatio sam zahvalan Jeleni Janković i Nenadu Zimonjiću", naglasio je Đorđo Antelj.

Prvi čovjek Gemaksa je najavio i nove šampione iz svog kluba.

"Gemaks od početka ima viziju, ulaže trud, znanje i finansijska sredstva da bismo došli u vrh svetskog tenisa. Ponosni smo jer smo u tome i uspjeli. Međutim, naša misija nije završena, ulažemo u talente i pravimo dostojne naslednike sadašnjih velikana", završio je Antelj.

Svojevremeno je sadašnji predsjednik TSS bio najbolji dubl igrač svijeta.

"Bilo je to davno", rekao je Slobodan Živojinović. "Žao mi je svih onih koji nisu bili u Šangaju, jer je teško ispričati šta smo tamo doživjeli i koliko smo ponosni bili što potičemo iz Srbije. Malo igrača ima privilegiju da bude broj jedan, a Nenad Zimonjić je to zaslužio".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC