• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbor sportiste BiH 23. decembra

Izbor najboljih sportista BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a biće održan 23. decembra u Sarajevu.

 Izbor sportiste BiH 23. decembra Izvor: MONDO

Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je pokrovitelj Izbora najboljih sportista BiH u 2008. godini i predsjednik Organizacionog odbora, na sjednici održanoj u Predsjedništvu BiH naglasio je da je ovaj izbor snažna i značajna manifestacija za naš sport, koja zaslužuje podršku državnog vrha.

"Dosadašnje manifestacije održane su na najvišem nivou, kako i treba biti kada se biraju najbolji sportisti u Bosni i Hercegovini. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu organizatora za pokroviteljstvo Izbora jer kao predsjedavajući Predsjedništva BiH imam obavezu da konstantno podržavam bh. sport, te kvalitetne sportske projekte. Učinio sam to i iz razloga kako bi se doprinijelo što boljoj organizaciji manifestacije. Radićemo efikasno i vjerujem organizovati još jedan izbor za pamćenje", rekao je Radmanović za Nezavisne.

Organizacioni odbor, osim što je i zvanično konstituisan, verifikovao je prijedlog organizatora prema kojem će u radu žirija ove godine učestvovati 30 članova. Potvrđen je i izbor Miroslava - Ćire Blaževića, selektora reprezentacije BiH, za predsjednika žirija, a kojeg sačinjavaju još proslavljeni sportski radnici, ali i urednici i novinari najeminentnijih bh. medija.

"Žiri će do Izbora imati još tri sjednice. Prva naredna je u Mostaru 26. novembra, kada će biti usvojene šire liste nominovanih za nagrade u svih 12 konkurencija. Potom, zasjedaće 3. decembra u Banjaluci. Skratiće tada liste nominovanih, a neposredno prije manifestacije, 23. decembra u Sarajevu, donijeće odluke o pobjednicima u svim konkurencijama. Ubijeđen sam da će žiri kvalitetno obaviti posao jer je sastavljen od adekvatnih ljudi koji su relevantni da donesu odluke i zadovolje većinu naše javnosti", kazao je Radmanović.

Organizacioni odbor definitivno je potvrdio da će se manifestacija Izbora najboljih sportista BiH u 2008. održati 23. decembra ove godine u sarajevskom hotelu "Holiday Inn", s početkom u 20.30, uz direktan TV prenos na BHT1.

Neven Kopanja iz "Nezavisnih novina" zahvalio je u ime organizatora predsjedavajućem Radmanoviću što je prihvatio pokroviteljstvo za Izbor najboljih sportista BiH u 2008.

"Tradicionalna podrška Predsjedništva BiH za nas je izuzetno značajna kako bi kvalitetno obavili posao, odnosno organizovali Izbor. Pripreme za manifestacije ulaze u finalnu fazu i nema sumnje da ćemo, predvođeni predsjednikom Organizacionog odbora, ove godine napraviti možda i najbolju manifestaciju", istakao je Kopanja.
Bitna stvar za naše društvo

"Zahvalio bih Predsjedništvu BiH na tradicionalnoj podršci. Izbor najboljih sportista je manifestacija koja je izuzetno bitna za cijelo naše društvo. Ona u svakom pogledu jača naš sport, a naša je obaveza da Izbor još više obogatimo, to jest ove godine dodatno ojačamo naš sport", naglasio je Milenko Vočkić, direktor BHT1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC