• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Uspješan debi Vojislava Rađe

Vojislav Rađa debitovao je pobjedom na klupi rukometaša sarajevske Bosne.

 RUKOMET: Uspješan debi Vojislava Rađe Izvor: MONDO

Popularni "studenti" su u gostima nadigrali Bosnu iz Visokog rezultatom 35:24 u zaostaloj utakmici 9. kola Premijer lige BiH i učvrstili se na vrhu tabele bez ijednog poraza.

Najefikasniji u redovima Sarajlija bili su Fahrudin Melić sa osam, Petar Kapisoda sa sedam i Tarik Međić sa pet postignutih golova.

Novi trener rukometaša Bosne izjavio je da od Bosne može da napravi dvije prvoplasirane ekipe u Premijer ligi BiH, zajedno sa bivšim saradnikom iz Sloge Aleksandrom Dugićem, koga je doveo u Bosnu za svoju desnu ruku.

"U klubu će ostati svi treneri koji su i do sada radili u stručnom štabu mog prethodnika Gregora Cvijiča. Dugić dolazi kao prvi trener i moja desna ruka. Nadam se da ćemo u periodu u kojem budemo vodili Bosnu napraviti dobar posao. Za početak je važno da probamo iskristalisati prvu postavu koja će biti nosilac igre. Imamo dovoljno igrača na raspolaganju, od kojih se mogu napraviti dvije odlične ekipe. Smatram da su treninzi Bosne jači nego neke premijerligaške utakmice i stoga mi nije jasno kako se desio remi u Grčkoj", izjavio je nekadašnji selektor BiH za "Nezavisne".

Predstavnik BiH u Kupu pobjednika kupova, ekipa Konjuh namještaja, stigla je do vrijedne pobjede u 9. kolu. Tim iz Živinica bio je bolji od Slobode u Tuzli rezultatom 31:25.

REZULTATI 9. kola
Krivaja - Izviđač 36:29
Sloboda - Konjuh 25:31
Bosna (V) - Bosna SO 24:35
Borac - Sloga 33:24
Olimpik - Goražde 30:29
Kotor Varoš - Gradačac 31:32

Tabela: Bosna SO 27, Borac 21, Konjuh 21, Gradačac 18, Krivaja 13, Goražde 12, Izviđač 12, Bosna Visoko 10, Sloboda 10, Sloga 7, Olimpik 5, Kotor Varoš 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC