• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Gaučosi zovu Maradonu u pomoć

Argentina je veliki favorit u finalu Dejvis kupa protiv Španije, žestoko oslabljene neigranjem prvog reketa svijeta, Rafaela Nadala.

 DEJVIS KUP: Gaučosi zovu Maradonu u pomoć  Izvor: MONDO

"Gaučosi" će od petka do nedelje imati mnogo aduta na putu ka prvoj "salatari" u istoriji - igrače pune samopouzdanja, navijače, tvrdu podlogu u dvorani u Mar del Plati...

Ipak, David Nalbandijan priželjkuje još nešto.

"Volio bih da se pojavi Maradona", izjavio je 11. teniser sa ATP liste i izrazio želju da mu podršku pruži i nekadašni teniser, Giljermo Viljas, učesnik Dejvis kup finala 1981.

"Imamo jedinstvenu, istorijsku šansu", dodao je Nalbandijan.

Prisustvu selektora fudbalske reprezentacije nada se i Agustin Kaljeri, koji će sa Hozeom Akasusom igrati u subotu u dublu.

"Siguran sam da će Maradona doći ukoliko bude mogao, jer je obećao. I doći će ako mu ćerka bude dobro, a nadam se da hoće" dodao je Kaljeri.

Inače, Maradoniona ćerka Đanina je primljena u bolnicu u srijedu zbog problema u trudnoći. Zato njen dečko Serhio Kun Aguero nije igrao u prijateljskoj utakmici u Škotskoj već se vratio u domovinu kako bi bio uz Đaninu.

Optimizam se osjeća na svakom koraku u taboru "gaučosa", ali trenutno najbolje rangirani igrač spušta lopticu na zemlju.

"Lagao bih kada bih rekao da nema veze da li igra Nadal, ali moramo da shvatimo da Španci i ovako imaju jak tim", podvukao je Huan Martin Del Potro (9).

Selektor Španije Emilio Sančez Vikario vidi šansu svoje reprezentacije u rasterećenosti.

"Argentinci će biti pod veliki pritiskom. Svi očekuju pobjedu u odsustvu Rafe, ali imamo velike šanse da pobijedimo i to moramo da prenesemo na igrače", naglasio je Sančez.

Finalni duel počinje u petak (16 sati po srednjeevropskom vremenu) okršajem Nalbandijana i Ferera poslije kojih će na teren izaći Del Potro i Lopez.

U subotu (17.00) će rekete ukrstiti dublovi Akasuso i Kaljeri protiv Lopeza i Verdaska. Upravo u igri parova Španci vide veliku šansu jer su njihovi igrači znatno bolje rangirani u dubl konkurenciji.

Posljednjeg dana, u nedelju od 15 sati, snage će odmjeriti Del Potro i Ferer, a zatim Nalbandijan i Lopez.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC