• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Prvi evropski test za crno-bijele

Partizan kreće u pohod na osvajanje evropskog vaterpolo vrha u nedelju utakmicom protiv Marseja. Beograd u subotu u Kupu LEN protiv Sinteza.

 VATERPOLO: Prvi evropski test za crno-bijele Izvor: MONDO

A sad nešto sasvim drugačije! O dominaciji Vaterpolo kluba Partizan u domaćim okvirima izlišno je i govoriti, a u nedelju utakmicom protiv francuskog prvaka Marseja počinje "operacija trijumf" ili "operacija osvajanje Evrope".

Vladimir Vujasinović, Slobodan Soro, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Jugoslav Vasović, Duško Pijetlović, Stefan Mitrović, Marko Avramović, Nikola Rađen i ostali, imena su koja garantuju prije svega kvalitetan vaterpolo na Banjici, ali i ulivaju nadu da će crno-bijeli doći do same završnice Evrolige i zašto ne, po sedmi put u istoriji popeti se na krov Evrope.

Ali, treba ići korak po korak, baš kao što to stalno ističe trener Partizana Dejan Udovičić.

"Kvalitet našeg prvog protivnika Marseja, nije u rangu našeg kvaliteta, ali, svejedno, ne smijemo nikoga da potcijenimo. Samim tim što je Marsej sa mnogo manjim budžetom nego prošle godine ušao među 16 najbojih ekipa Evrope dovoljno govori. Mi jesmo favoriti, ali to treba pokazati i dokazati u bazenu i sa time treba da znamo da se nosimo. Sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje", rekao je novinarima Udovičić.

Staro je pravilo u sportu da su prve utakmice u bilo kom takmičenju i najnezgodnije, pogotovo ako u tu utakmicu ulazite sa epitetom favorita. A to je slučaj sa Partizanom protiv Marseja. "Ta prva utakmica nosi uvijek dosta zamki. Prva utakmica ima posebnu tenziju i nosi moguće komplikacije. Marsej nema šta da izgubi, dolazi rasterećen u Beograd", oprezan je trener Partizana.

Ipak, dodaje da trijumf njegove ekipe ne bi trebalo da bude doveden u pitanje ako svi maksimalno ozbiljno uđu u utakmicu i budu potpuno angažovani.

Sa trenerom se slaže i Andrija Prlainović, koji ističe da od uloge favorita ne treba bježati. "Kvalitetno smo radili protekle nedelje, imali sparinge sa Primorcem, Segedom i Sintezom iz Kazanja, podigli smo nivo spremnosti i očekujem dobru igru, što znači maksimalnu motivisanost i agresivnost".

I reprezentativac Srbije upozorava da se Marsej, iako oslabljen u odnosu na prošlu godinu, jer je otišao Mlađan Janović, ne sme potcijeniti, potkrepljujući tu ocjenu podatkom da je francuski prvak plasman u Evroligu izborio pobjedama nad Brešom i Panioniosom. "Iznenadili su me samim plasmanom u ovu fazu Evrolige", kaže Prlainović.

Upitan kakva je hemija u ekipi i kako se razumiju mlađi sa iskusnijim igračima kao što su Vujasinović, Vasović i Soro, Prlainović je odgovorio da se od njih svaki dan može mnogo toga naučiti.

"Atmosfera je dobra, zaista, ali da ne malerišem. U vodi treba da se vidi da je svakom igraču stalo da pomognu jedan drugom. To sada imamo i to treba da zadržimo tokom cijele sezone", ističe Prlainović.

"NAVIJAČI, DOĐITE DA VIDITE JEDAN NOV PARTIZAN"

Prlainović i mladi Stefan Mitrović uglas su pozvali navijače Partizana da im pomognu u ostvarivanju prvog cilja u sezoni u kojoj su ambicije velike. "Pozivam navijače da napune Banjicu i vide jedan novi Partizan i da nam pomognu da u novu sezonu uđemo pobjedom", rekao je Prlainović.

O tome koji bi mogli da budu najveći rivali Partizana u borbi za evropski vrh, Udovičić nije želio da govori. "Idemo korak po korak, rano je još pričati o tome. U svakom slučaju, koja god ekipa uđe u četvrtfinale ima kvalitet da se plasira i u završnicu Evrolige".

Prlainović na tu temu kaže da je ove godine Evroliga nikad jača i nikad neizvjesnija, da ima bar osam ekipa koje jedna drugu mogu da pobjede i kao ilustraciju naveo primjer crnogorske klubove u koje se mogo uložilo. Na to se nadovezao Udovičić, blagim uzdahom: "Eh, kad bi nama neko pomogao bilo bi divno..."

Trener Partizana Dejan Udovičić, koji je i selekor srpske reprezentacije, iskoristio je priliku da pozive ljubitelje vaterpola da dođu na Banjicu i u subotu, kada vaterpolisti Beograda igraju prvi meč osmine finala LEN Kupa protiv Sinteza iz Kazanja, čiji je igrač proslavljeni srpski as Dejan Savić.

Sintez jeste favorit, ali treba doći i pomoći tim mladim vaterpolistima, od kojih su neki i članovi mladih reprezentacija Srbnije, apelovao je Udovičić.

Dakle, za ljubitelje vaterpola bogat vikend-program na Banjici:

subota: VK Beograd - Sintez Kazanj (Rusija) - osmina finala Kupa LEN (21h)
nedelja: Partizan Rajfajzen - Marsej (Francuska) - 19h (TV prenos)

(wap.mtel.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC