• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Montgomeri priznao doping na OI u Sidneju

Iako nikad nije "pao" na doping testu, američki sprinter Tim Montgomeri priznao je korištenje nedozvoljenih sredstava na Olimpijadi u Sidneju.

 Montgomeri priznao doping na OI u Sidneju Izvor: MONDO

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Tim Montgomeri, koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog trgovine narkoticima, priznao je da je konzumirao nedozvoljena sredstva i prije Olimnpijskih igara u Sidneju, na kojima je sa američkom štafetom 4x100 metara osvojio zlatnu medalju.

"Nisam osvojio zlato zahvaljujući svojim sposobnostima, već uz pomoć dopinga", rekao je Montgomeri u intrevjuu za HBO televiziju.

"Unaprijed se izvinjavam svojim kolegama iz štafete zbog eventualne štete koju ću im nanijeti ovim priznanjem", rekao je Montgomeri.

Vlasnik olimpijske titule iz Sidneja nikada nije bio pozitivan na antidoping testu, ali mu je zbog povezanosti sa aferom "Balko" oko proizvodnje i distribucije vještačkih steroida odredjena suspenzija od dvije godine, a poništen mu je i svjetski rekord.

Montgomeri je priznao da je pored testosterona uzimao i hormon ljudskog rasta i to četiri puta mjesečno.

"Ako je Montgomeri zaista prevarom došao do zlata na Igrama, onda bi on dobrovoljno trebalo da se odrekne titule, kao što su to učinili prije njega članovi američke štafete 4x400", izhavio je portparol Americkog olimpijskog komiteta, Deril Sibel.

Medjunarodni olimpijski komitet je ove godine poslije priznanja Antonija Petigrua da se dopingovao, oduzeo zlatne medalje svim članovima štafete, a istu sudbinu doživjela je ranije i američka ženska štafeta 4x100, zbog toga što je Merion Džons priznala da se dopingovala. .

Američku šatfetu 4x100 na Igrama u Sidneju činili su, pored Montgomerija, još: Džon Dramond, Bernard Vilijams, Brajan Luis, Moris Grin i Kenet Brokenbur.

(Tanjug, wap.mtel.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC