• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Šampioni se vratili u Španiju

Španska teniska reprezentacija vratila se kući iscrpljena od slavlja i dugog leta iz Argentine, gdje je pobijedila "gaučose" u finalu Dejvis kupa.

 DK: Šampioni se vratili u Španiju Izvor: MONDO

Fernando Verdasko, Felisijano Lopez, David Ferer, Marsel Granoljers i selektor Emilio Sančez Vikario sletjeli su u Madrid u pet sati ujutro, zbog čega ih na aerodromu "Barahas" nije dočekalo mnogo navijača.

"Mislim da ćemo tek u nekoliko sledećih dana konačno shvatiti šta smo uradili", rekao je Ferer.

Pehar Dejvis kupa nije "doletio" sa teniserima, već će biti isporučen na adresu španske teniske federacije tokom sledeće nedelje.

"San je postao stvarnost. Otkako sam prvi put uhvatio reket u ruke, sanjao sam o ovakvom uspjehu. Još ne mogu da vjerujem", rekao je Verdasko, koji je u Mar del Plati osvojio ključni poen, pobijedivši Hozea Akasusa rezultatom 3:2.

Španija nije bila favorit, jer se igralo na tvrdoj podlozi u dvorani, ali i zato što je najbolji teniser sveta Rafael Nadal odustao od nastupa zbog povrede koljena.

"Bili smo ubijeđeni u pobjedu i kada je Rafa odustao. Osjećali smo manji pritisak i igrali smo mnogo opuštenije uprkos bučnim argentinskim navijačima", rekao je Verdasko.

Španija će početi odbranu titule u martu, kada će se u prvom kolu Svjetske grupe sastati sa Srbijom. Selektor Sančez Vikario neće sjediti na klupi, pošto je podnio ostavku poslije trijumfa u Argentini - reprezentaciju će voditi Albert Kosta.

"Mislim da je on moj prirodni nasljednik. Blizak je igračima, a svoj kvalitet je pokazao kao trener Felisijana, koji je značajno napredovao", rekao je Sančez Vikario.

Ovo je treća titula "crvene furije" u Dejvis kupu, osvojena u nevjerovatnoj godini za španski tenis.

Nadal je četvrti put uzastopno osvojio Rolan Garos, prvi put Vimbldon i olimpijsko zlato. Španski teniseri ukupno su osvojili 16 titula, a Nadal je svrgnuo Rodžera Federera poslije 237 nedelja njegovog boravka na vrhu ATP liste.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC