• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rozberg: Ili bolji bolid, ili ćao Vilijams

Vozač Vilijamsa Niko Rozberg rekao je da će napustiti ekipu na kraju sljedeće sezone ukoliko mu Vilijams ne obezbjedi dovoljno konkurentno vozilo.

 Rozberg: Ili bolji bolid, ili ćao Vilijams Izvor: MONDO

Upitan da li žali zbog odluke da i u 2009. godini vozi za Vilijams Rozberg je rekao da je mu ugovor sa ekipom ističe tek sljedeće godine, zbog čega nije želio da razmišlja o odlasku.

"Sljedeće sezone svi počinjemo od nule, pa ću sredinom godine moći da odgovorim da li sam zažalio što sam ostao u Vilijamsu. Bilo bi fantastično ako bi ekipa promijenila način razmišljanja ", rekao je Rozberg.

Njemački vozač rekao je da želi konkurentno vozilo.

"Ne tražim vozilo kojim ću osvojiti titulu šampiona, već želim bolid koji će mi pružiti priliku da konstantno osvajam bodove u šampionatu. Imamo šanse, ali ako u 2009. čelnici ekipe ne ispune nijedan moj zahtjev moraću da razmislim o odlasku", rekao je 23-godišnji vozač.

Mediji su prošle sezone naveli da je ekipa Meklarena zainteresovana za Rozberga, a vlasnik ekipe Frenk Vilijams je u februaru rekao da je Meklaren poslao "fascinantnu ponudu" za Nijemca, nakon što je ekipu napustio dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso.
Rozberg, bivši šampion u GP2 šampionatu, počeo je dobro ovu sezonu u F1 zauzevši treću poziciju na trci u Australiji. Takođe, vozač Vilijamsa bio je drugi u Singapuru, prvoj noćnoj trci u istoriji "najbržeg cirkusa".

Ostatak sezone bio je razočaravajući, pa je Rozberg na kraju zauzeo 13. mjesto u generalnom plasmanu vozača sa 17 osvojenih bodova, dok je ekipa Vilijamsa završila na osmom mjestu u konkurenciji konstruktora.

"Zahvalan sam što je moj bolid bio solidan, jer sam tako bio u mogućnosti da svima pokažem da umijem da vozim trkačko vozilo, a to je važno jer morate da sačuvate reputaciju. Prošla sezona je bila dobra, ali je za mene lično bila razočaravajuća jer nismo bili dovoljno brzi", rekao je Rozberg.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC