• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Kuba odustala, Hrvatska traži novi žrijeb

Odustajanjem Kube od nastupa na SP, u grupu sa domaćinom trebalo bi da uđe Island, drugoplasirani sa OI u Pekingu!

 RUKOMET: Kuba odustala, Hrvatska traži novi žrijeb Izvor: MONDO

Rukometna federacija Kube odustala je od učešća na prvenstvu svijeta koje je će biti održano u Hrvatskoj u januaru naredne godine, a Hrvatski rukometni savez najavio je da će od Međunarodne rukometne federacije (IHF) tražiti da se ponovi žrijebanje grupa.

Kuba je trebalo da igra u B grupi sa selekcijama Hrvatske, Španije, Švedske, Južne Koreje i Kuvajta, a u tu grupu bi sada, prema propozicijama šampionata, trebalo da uđe prva rezerva - selekcija Islanda, koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju!

S obzirom na to da bi dolaskom Islanda u tu grupu favoritima bilo znatno teže da obezbjede plasman na neko od prva tri mesta, Hrvati će zatražiti da se ponovi kompletan žrijeb završnog turnira.

"Nije logično da se mi, kao domaćini SP, nađemo u ubijedljivo najjačoj grupi. Tražićemo da se ponovi žrijeb i već danas ćemo poslati taj zahtev na adresu IHF. U svakom slučaju, moraćemo da nađemo riješenje za ovu situaciju", rekao je izvršni direktor Hrvatskog saveza Zoran Gobac.

Veliko je pitanje da li će biti moguće organizovati novi žrijeb samo mijesec i po dana prije početka šampionata, za koji su ulaznice odavno u prodaji.

Reprezentacija Srbije žrebana je u grupu D (Poreč), zajedno sa Danskom, Norveškom, Egiptom, Brazilom i Saudijskom Arabijom.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC