• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sančez: Albert Kosta je moj nasljednik

Emilio Sančez, koji je podnio ostavku na mjesto selektora Dejvis kup selekcije Španije izjavio je da bi njegov nasljednik trebao biti Albert Kosta.

 Sančez: Albert Kosta je moj nasljednik Izvor: MONDO

Sančez je odmah nakon pobjede Španije nad selekcijom Argentine u Mar del Plati (3:1), saopštio da se povlači sa pozicije saveznog kapitena, urpkos trećem trijumfu selekcije u istoriji.

Španski strateg smatra da je Kosta idealno rješenje za njihov nacionalni tim, jer se pokažao kao uspješan trener Felisijana Lopeza. On je dodao da je Kosta, kojem je tokom profesionalne karijere najbolji rejting bio šesto mjesto na ATP listi, radeći sa reprezentativcem Lopezom napravio odličan posao, što pokazuje i njegov napredak posljednjih mjeseci.

"Mislim da je Albert moj pravi nasljednik na klupi Dejvis kup tima Španije. On veoma dobro poznaje sve igrače reprezentacije, što garantuje uspješnu saradnju. Radeći sa Felisijanom on je potvrdio trenerske kvalitete, što je odlična preporuka da zauzme selektorsko mjesto", izjavio je Sančez.

Tridesettrogodišnji Kosta, koji se povukao 2006. godine na turniru u Barseloni, tokom karijere je osvojio 12 titula u singlu, od kojih je najvažniji trofej Rolan Garosa 2002. godine.

On je tokom trinaestogodišnje karijere osvojio i jednu dubl titulu, u Dohi, u paru sa Rafaelom Nadalom.

Albert Kosta je i sam dugi niz godina nastupao za Dejvis kup reprezentaciju Španije, i bio član tima koji je 2000. godine osvojio prvu "salataru".

On je u nacionalnom timu igrao šest sezona, nastupao na 19 mečeva i ostvario skor od 11 pobjeda i osam poraza.

Ukoliko Kosta i zvanično bude promovisan u novog selektora španskog Dejvis kup tima, on će svoj debi imati na duelu protiv Srbije, u prvom kolu Svjetske grupe početkom marta naredne godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC