• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eklston: Promijeniću sistem bodovanja!

Da je Eklstonov prijedlog bio na snazi 2008, prvak bi bio Felipe Masa, koji je trijumfovao na šest trka, jednoj više od Hamiltona.

 Eklston: Promijeniću sistem bodovanja! Izvor: MONDO

Predsjednik Formule jedan Berni Eklston uvjeren je da će već od naredne sezone zaživjeti njegov prijedlog, po kojem će šampion svijeta postati vozač koji ostvari najviše gran pri pobjeda, a ne onaj koji sakupi najviše bodova.

"To će se dogoditi. Svi timovi su zadovoljni prijedlogom. Dosta mi je ljudi koji se žale kako u Formuli jedan više nema preticanja. Slažem se, nije u redu da neko postane šampion, a da nije pokušao da bude prvi na trci", rekao je Eklston.

On je došao na ideju da promijeni sistem bodovanja poslije Velike nagrade Brazila, na kojoj je Luis Hamilton obezbijedio titulu probivši se sa šeste na petu poziciju u poslednjem krugu.

Da je Eklstonov prijedlog bio na snazi 2008, prvak bi bio Felipe Masa, koji je trijumfovao na šest trka, jednoj više od Hamiltona.

Ako Svjetski savjet motosporta na sastanku narednog mjeseca usvoji tu ideju, najboljoj trojici na svakoj trci biće dodijeljene zlatna, srebrna i bronzana medalja. Vlasnik najviše zlatnih odličja biće i šampion - drugim riječima, jedna pobjeda vrijediće više od deset drugih mjesta, što mnogi smatraju nekorektnim.

"Unaprijed žalim vozača koji stalno bude drugi, ali moraće da se više potrudi naredne sezone", jasan je Eklston.

Koliko je novi sistem drugačiji, govori podatak da bi 12 od 58 šampionata Formule jedan dobilo novog prvaka, kada bi on bio primjenjen retroaktivno. Finac Keke Rozberg bio je šampion svijeta 1982. godine, a da je osvojio samo jedan gran pri.

Nekadašnji vlasnik F1 tima, Edi Džordan, izjavio je da ne može da vjeruje šta Eklston priča i predlaže.

"To je besmislica. Mislim da Berni razmišlja samo o tome kako da smanji troškove takmičenja, a da je ostalo samo šarada. Bavi se stvarima koje očigledno ne razumije. Nekim timovima je jedan bod važan kao što su Meklarenu i Ferariju važne pobjede", prokomentarisao je Džordan.

"Apsolutno ne mogu da vjerujem da su svi timovi saglasni sa prijedlogom".

(MONDO, wap.mtel.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC