• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Frka u Hrvatskoj oko organizacije SP

Organizatori SP u Hrvatskoj imaju finansijskih problema pred start prvenstva.

 RUKOMET: Frka u Hrvatskoj oko organizacije SP Izvor: MONDO

Organizatori Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. godine naišli su na problem u vezi sa finansiranjem takmičenja, pošto su dva od šest gradova domaćina odbili da za tu svrhu izdvoje po skoro 500.000 evra.

Vlasti Poreča, u kome treba da igraju i srpski rukometaši, navele su da je prijedlog Rukometnog saveza Hrvatske (HRS) o finasiranju 21. Mundijala neprihvatljiv i gradskoj Skupštini predložile da ga odbiju.

Neslaganje sa planom izrazio je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, koji je agenciji Hina rekao da suma od 3,5 miliona kuna nije bila pominjana u dosadašnjim pregovorima.

"Od svega toga najverovatnije neće biti ništa jer Varaždin jednostavno nema taj novac. Prema informacijama koje imam i ostali gradovi domaćini nisu skloni da udovolje zahtijevu HRS-a", rekao je gradonačelnik Varaždina.

Čehok je ocijenio da bi HRS-u trebalo da pomogne republička Vlada, pošto će održavanje Mundijala sigurno donijeti veliku zaradu.

Vlasti Poreča su predložile hitno održavanje sastanka organizatora Mundijala i svih gradova domaćina Svjetskog prvenstva, što su još i Zagreb, Split, Zadar i Osijek.

"Gradski oci" Poreča naveli su da su spremni da učestvuju u pokrivanju realnih i dogovorenih troškova, a Hina je izvijestila da se misli na sumu od oko 40.000 evra.

Agencija Frans Pres podsjetila je da je u organizaciju Svjetskog prvenstva već uloženo 400 miliona evra i da su se prije dvije godine vlast i opozicione stranke sukobile oko te sume.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC