• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TENIS: Francuza i Španaca najviše u "Top 100"

Francuski tenis treću godinu zaredom se može pohvaliti najvećim brojem tenisera među prvih 100 na ATP listi.

 TENIS: Francuza i Španaca najviše u "Top 100"  Izvor: MONDO

"Broj šest" Žo Vilfrid Conga i "broj sedam" Žil Simon predvode grupu od čak 14 igrača u krugu najboljih na svijetu. Za razliku od prethodne dvije godine, kada su bili usamljeni na vrhu, Francuzi sada dijele prvo mjesto sa Španijom.

Conga i Simon ponovili su uspjeh Janika Noe i Anrija Lekonta, koji su 1986. godine takođe bili plasirani među deset najboljih na svijetu, kao četvrti i šesti.

ATP turnire su u 2008. osvajali još Mikael Lodra i Fabris Santoro, Gael Monfis postigao je rekord karijere plasmanom na 14. mjesto svjetske rang-liste, dok su Rišar Gaske (24) i Pol Anri Matje (32) doživjeli žestok pad u odnosu na 2007, ali su i dalje na solidnim pozicijama.

Ostala sedmorica Francuza u "Top 100" su Žilijen Beneto, Mark Žikel, Floran Sera, Nikolas Devilder, Žeremi Šardi, Arno Klemon i Nikolas Mau.

Uprkos tako velikom broju kvalitetnih tenisera, "trikolori" su i ovu godinu okončali bez trijumfa na nekom od gren slem turnira. Navršilo se tačno četvrt vijeka otkako je Noa 1983. godine osvojio Rolan Garos!

Što se tiče Španaca, osvajača Dejvis kupa i pojedinačno najtrofejnije teniske nacije ove sezone, na listi od 14 igrača nalaze se Rafael Nadal, David Ferer, Fernando Verdasko, Nikolas Almagro, Tomi Robredo, Felisijano Lopez, Karlos Moja i Albert Montanes u prvih 50, a Huan Karlos Ferero, Marsel Granoljers, Giljermo Garsija Lopez, Oskar Ernandez, Ivan Navaro i Danijel Himeno Traver između 51. i 100. mjesta na ATP listi.

Među prvih 100 na svijetu zastupljeni su još Argentina sa devetoricom, SAD sa osmoricom, Njemačka i Rusija sa po sedmoricom, Hrvatska sa petoricom, Češka i Italija sa po četvoricom, zatim Srbija i Belgija, koje imaju po tri igrača...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC