• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planinari iz RS osvajaju Kilimandžaro

Prva samostalna alpinistička ekspedicija krenuće iz Republike Srpske u nedjelju u osvajanje Kilimandžara, najvišeg vrha Afrike (5.895 metara).

 Planinari iz RS osvajaju Kilimandžaro Izvor: MONDO

Ovaj planinarski pohod pod nazivom "Alpinistička ekspedicija - Srpska na krovu Afrike 2008", organizovao je Planinarski savez RS.

Član Planinarskog društva "Acer" iz Vlasenice Vesna Došić (35) rekla je da se dugo radilo na intenzivnim fizičkim, tehničkim i organizacionim pripremama neophodnim za ostvarivanje ovog cilja.

"Uspjeh ove ekspedicije ne samo da će osvjetlati obraz sporta RS, već će i direktno ući u istoriju planinarskog sporta Srpske. Ni jednog momenta ne sumnjam da ćemo uspjeti. Vratićemo se sa Kilimandžara sa još jednom alpinističkom pobjedom", istakla je Došićeva, koja je do sada osvojila najviše balkanske vrhove i evropski vrh Mon Blan.

Ovu ekspediciju čiji su ukupni troškovi 23.272 KM, čine još četiri člana - vođa uspona Slobodan Simikić (46) iz Planinarskog društva "Majevica" u Bijeljini, vođa ekspedicije Mladen Lukić (30), te Milan Kovačević (23) i Vuk Soković (26) iz Planinarskog društva "Javorina" sa Pala.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC