• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS i Đokovići u trci za "25. maj"?

Teniski savez Srbije i kompanija "Femili sport" porodice Đoković u trci za kupovinu teniskih terena na kojima će se igrati ATP turnir u Beogradu.

 TSS i Đokovići u trci za "25. maj"? Izvor: MONDO

Pitanje je koliko bi Beograđana znalo do skoro da kaže gde se nalazi Teniski klub "Milan Gale Muškatirović". Ipak, od kada je objavljeno da će se na tim terenima, poznatijim kao "25. maj", održati ATP turnir naredne godine, traje i borba za to u čije će ruke pasti zemljani tereni u blizini Ušća.

"Sport" u broju od petka objavio je tekst u kojem Slobodan Živojinović potvrđuje da se i Teniski savez Srbije uključio u trku za dugoročni zakup terena na "25. maju". Ovaj sportski centar trenutno je u vlasništvu opštine Stari grad i Grada Beograda.

"Tačno je da pregovaramo sa opštinom Stari grad, ali ne bih više od toga da otkrivam. Sve ćemo reći na konferenciji za štampu koju ćemo uskoro organizovati", rekao je Živojinović.

Na pitanje da li je za kupovinu "25. maja" neophodan tender za zakup, prvi čovjek srpskog tenisa kaže:

"Ne mora da bude tendera, a u tom slučaju TSS neće biti zvaničan vlasnik. Ipak, više informacija ćemo dati tek narednih dana", ostao je uzdržan Boba.

Tereni na kojima bi maja naredne godine trebalo da igraju Novak Đoković i drugi teniseri iz svjetskog vrha, trebalo bi da do tada budu renovirani o trošku grada, što zbog ATP turnira, što zbog Univerzijade.

Glavnog takmaca u nastojanju da dobiju zakup "25. maja", TSS ima u porodici Đoković, odnosno kompaniji "Femili sport". Đokovići su dobili licencu za organizaciju ATP turnira, koji je nekada pripadao holandskom gradu Amersfortu, a kako izgradnja njihovog TC na Novom Beogradu nije počela, Đokovići su planirali da u početku organizuju turnir na "25. maju".

Ipak, beogradski "Sport" tvrdi da će ovi tereni "99 odsto pripasti Savezu", kao i da je vjerovatno propao projekat izgradnje TC Đoković u Novom Beogradu, jer su svi rokovi za taj projekat istekli.

"U ovakvim slučajevima, obično se raspisuje tender za zakup, ali navodno postoji mogućnost da država, ukoliko se radi o predmetu nacionalnog interesa iznajmi zemljište, odnosno postojeće objekte, bez takve procedure", piše dalje u tekstu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC