• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Ne napuštam F1 bez treće titule

Fernando Alonso je izjavio da će se razmisliti o odlasku u penziju tek kada osvoji još jednu, treću titulu Formule 1.

 Alonso: Ne napuštam F1 bez treće titule  Izvor: MONDO

"Rekao sam sebi da neću napustiti stazu dok ne budem svojoj kolekciji pridodao i treći trofej F1 šampionata", izjavio je Alonso za jednu špansku radio stanicu.

Dvadesetsedmogodišnji Alonso je vozeći za ekipu Renoa osvajao šampionat 2005. i 2006. godine. Sezonu kasnije prešao je u Meklaren i završio na trećem mjestu, a onda se ponovo vratio u francusku ekipu 2008. godine.

On je poslednju sezonu okončao na razočaravajućem petom mjestu, sa 37 poena zaostatka u odnosu na pobjednika Luisa Hamiltona.

Prije kraja ovogodišnjeg šampionata u javnosti su se pojavile spekulacije da bi talentovani Španac mogao da se preseli u redove Ferarija i naslijedi Kimija Raikonena. Sudeći po tome da je Finac, u saradnji sa Felipeom Masom, koji se do poslednje trke borio za šampionski tron, opravdao očekivanja čelnika italijanske ekipe, priče o prelasku Alonsa u Ferari su utihnule poslednjih nedelja.

Španac nikada nije demantovao pisanja pojedinih listova da bi njegova karijera mogla da se nastavi u italijanskom timu, već je i dalje ostao zagonetan.

"Brz odgovor na to pitanje ne bi bio pravi odgovor", rekao je vozač Renoa.

Kako stvari sada stoje, Alonso će i narednu godinu voziti za francusku ekipu, a prve testove trebalo bi da obavi u januaru.

Javnost ne dovodi u sumnju da bi on jednog dana mogao da prigrabi i treću titulu šampiona F1, jer se već dokazao, ali ostaje zagonetka u bolidu koje ekipe će to i uspjeti, budući da je i u Meklaren doveden kako bi nastavio uspješnu seriju, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kimi Raikonen, bi prema navodima nekih poznavalaca prilika u F1, već 2010. trebalo da završi saradnju sa Ferarijem, ali da li će baš Alonso, poslije mnogo novih talentovanih klinaca koji su se pojavili u "najbržem cirkusu" poslednje dvije godine, biti taj koji će zamijeniti "ledenog Finca", pokazaće vrijeme...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC