• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fanovi vjeruju u Federera

Čak 44 odsto od 65.000 glasača smatra da će Švajcarac biti svjetski "broj jedan" na kraju 2009. godine. Nadal dobio 34, a Đoković 11 odsto glasova.

 Fanovi vjeruju u Federera Izvor: MONDO


Rafael Nadal završio je godinu kao prvi na ATP listi, ali posjetioci sajta Udruženja teniskih profesionalaca smatraju da će Rodžer Federer na kraju sljedeće sezone povratiti izgubljeni primat.

U anketi koja je obuhvatila više od 65.000 fanova, Federer je dobio ubjedljivo najviše glasova. Čak 44 odsto glasača smatra da će kroz godinu dana on biti najbolji teniser svijeta, dok je za Nadala glasalo njih 34 odsto.

"Mladim lavovima", Novaku Đokoviću i Endiju Mareju, ne predviđa se značajno pomjeranje sa pozicija koje trenutno zauzimaju. Srpski teniser dobio je 11, a Britanac osam odsto glasova za proboj na svjetski vrh.

Jedini teniser koji je od 1973. godine naovamo izgubio prvo mjesto, a onda ga vratio na kraju sledeće godine jeste Ivan Lendl.

Amerikanac češkog porekla bio je najbolji na svijetu 1985, 1986. i 1987, ali ga je na kraju 1988. godine smenio Šveđanin Mats Vilander. Lendl se uspješno oporavio i 1989. ponovo završio kao "broj jedan".

Federer je Nadalu prepustio čelnu poziciju 18. avgusta, poslije 237 nedjelja uzastopnog boravka na vrhu. Nadalova prednost iznosi 1.370 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC