• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Prvi cilj proći grupu

Rukometašice Srbije na EP u Makedoniji takmičiće se u grupi D, u Skoplju, sa Hrvatskom, Njemačkom i selekcijom domaćina.

 RUKOMET (EP): Prvi cilj proći grupu Izvor: MONDO

Srbija na ovom takmičenju koje startuje u utorak počinje "novi ciklus", čiju bi gornju tačku trebalo da predstavljaju Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Selektor Časlav Dinčić kao cilj je apostrofirao plasman u drugi krug EP, poslije čega bi trebalo iskoristiti svaku šansu koja se ukaže za još bolji plasman.

Probaćemo da damo sve od sebe. Razmišljaćemo samo o narednom protivniku, prvo o Hrvatskoj (utorak, 17.45 časova), onda o Njemačkoj, pa o Makedoniji".

Prema njegovim riječima, ekipa je sastavljena od nekoliko rukometašica koje nose igru u svojim klubovima i od onih koje sjede na klupi.

"Kontrolne utakmice sa Rumunijom su nam pokazale da možemo da pobijedimo i mnogo bolje ekipe od nas. Svaka djevojka treba da pruži maksimum, pa ako to bude dovoljno za pobedu, bićemo srećni. Tako mora da se igra na EP", rekao je Dinčić.

On je istakao da je u ekipi i Svetlana Ognjenović, kojoj su ljekari prošle godine zabranili da igra rukomet, zbog povrede koljena, ali se ona rado odazvala pozivu da pomogne reprezentaciji.

"Ona u Francuskoj može da dobije invalidsku penziju, ali igra za reprezentaciju i sada kada rizikuje da se povrijedi i ostane bez novca", rekao je Dinčić za igračicu koja je u prvom kontrolnom meču sa Rumunkama u Vrnjačkoj Banji postigla devet golova.

Na pitanje šta misli o prvom protivniku u grupi, odgovorio je da je Hrvatska dobra ekipa. One nisu učestvovale na OI u Pekingu, a na SP u Francuskoj zauzele su deveto mjesto. Na turniru u Sloveniji, u novembru, pobijedile su Srbiju 27:18.

Rukometašice Srbije drugi meč u grupi igraju sa Njemačkom, koja je osvojila bronzu na SP 2007, ali je na OI zauzela pretposljednje mjesto.

Jedna od najboljih rukometašica Srbije, Jelena Erić, naglasila je da odlično poznaje njemačku reprezentaciju i da one "ili igraju ili ne igraju".

"Sa njima se nikada ne zna. Bile su treće na svijetu, a onda su totalno podbacile u Pekingu. Voljela bih da mi imamo svoj kontinuitet i da ne razmišljamo toliko o protivnicama. Neka one misle o nama", rekla je Erić.

Makedonija nije učestvovala na OI, a na SP je zauzela 12. mjesto. Opšta ocjena je da će meč sa domaćinom šampionata imati posebnu težinu, ali da tu ekipu nije nemoguće pobijediti.

U grupi A takmičiće se Mađarska, Rumunija, Francuska i Danska, u grupi B Portugal, Ukrajina, Norveška i Španija, a u grupi C Švedska, Belorusija, Rusija i Austrija.

U drugom krugu takmičiće se tri najuspješnije ekipe iz svake grupe, a u novim grupama "ukrstiće" se reprezentacije iz grupa A i B, odnosno C i D.

Reprezentacija Norveške brani titulu osvojenu u Švedskoj 2006. godine i glavni je favorit za zlato, kao aktuelni svjetski prvak i olimpijski pobjednik.

Među favoritima za najviši plasman je i reprezentacija Rusije - vicešampion Evrope i drugoplasirana ekipa sa SP 2007. i OI 2008.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC