• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Nijemci ostaju bez trke Formule 1?

Nakon izbacivanja Velike nagrade Kanade iz kalendara Formule 1 zbog finansijskih problema ista sudbina izgleda čeka i VN Njemačke.

 I Nijemci ostaju bez trke Formule 1? Izvor: MONDO

Trka Formule 1 u Njemačkoj naizmjenično se vozi u Hokenhajmu i Nirburgringu, ali njena budućnost je dovedena u pitanje nakon što su organizatori trke u Hokenhajmu saopštili da vjerovatno neće moći da organizuju trku 2010. godine.

„Bez garancija države (Baden-Virtneberg) trka Formule 1 više se neće voziti u Hokenhajmu“ rekao je direktor trke Karl Jozef Šmit za „Der Tagesšpigel“.

Ove godine trka u Hokenhajmu zabilježila je gubitak od 5,3 miliona evra, a ministarstvo za ekonomske odnose Baden Virtenberga već je saopštilo da nema namjeru da ju finansira.

„Formula 1 će nestati ne samo iz Hokenhajma nego i iz Njemačke. Trke će se voziti samo u arapskim zemljama“, dodao je Šmit.

Njegove riječi potvrdili su i organizatori trke u Nirburgringu koji su saopštili da i oni trpe milonske gubitke i da nisu u mogućnosti da sami organizuju VN Njemačke pa će trka koja se vozi sljedeće godine na ovoj stazi vjerovatno biti i posljednja trka F1 u Njemačkoj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC