• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Srpkinje startovale porazom

Najbolje rukometašice Srbije startovale su porazom na Evropskom prvenstvu u Makedoniji.

 RUKOMET (EP): Srpkinje startovale porazom Izvor: MONDO

Izabranice selektora Časlava Dinčića su poražene u prvom kolu grupe D u Skoplju od selekcije Hrvatske rezultatom 30:26 (17:8).

Najbolja u redovima srpskog tima bila je Andrea Lekić sa devet pogodaka, dok su Dijana Števin, Svetlana Ognjenović, Sanja Dmnjanović i Dragana Cvijić zabilježile po četiri gola.

U pobjedničkoj ekipi najefikasnije su bile Andrea Penezić i Dijana Golubić sa po sedam pogodaka.

Srpske rukometašice su veoma dobro igrale na početku meča i uspješno parirale rivalkama do polovine prvog poluvremena (6:6 u 12. minutu). Andrea Lekić je sa dva gola uspjela još neko vrijeme da drži rezultatski priključak sa veoma dobrom hrvatskom ekipom, koja spada u krug favorita na šampionatu u Makedoniji, a onda su kola srpskom tima krenula nizbrdo.

Ekipa Časlava Dinčića napravila je veliki broj greški, bila je brzopleta u napadu, a veoma motivisane Hrvatice to su vješto iskoristile i serijom 8:0, u posljednjih deset minuta prvog dijela igre, u potpunosti su preuzele konce igre.

Po dolasku sa odmora srpski tim ponovo je krenuo furiozno. Odličnoj Lekićevoj, priključila se Damjanovićeva, a onda i Dragana Cvijić, pa su srpske rukometašice za šest minuta nanizale sedam golova i smanjile prednost rivalki na samo tri razlike (15:18).

Hrvatice su nakon toga iskoristile isključenje Cvijićeve i opet pobjegle na "plus pet" (17:22). Ipak, 12 minuta prije kraja meča, srpske igračice ponovo su presabrale redove, krenuli u još jedan napad i novom serijom 5:0 za četiri minuta stigle na korak od izjednačenja - 25:26.

Lekić, Cvijić i Števin rafalno su pogađale gol Sanele Knezović, dok je na drugoj strani Slađana Đerić maestralno branila mrežu Srbije. I kada se činilo da su su stigle na korak od preokreta, srspke rukometašice su zaustavljene.

Najpre je Golubić prekinula seriju, a onda je i Penezićeva peti put uspješno realizovala sedmerac, nakon grubog prekršaja Dijane Števin, koja je zaradila i isključenje.

Arslanagić i Franić u finišu meča brzo su dodale još dva pogotka, što je Hrvaticama opet omogućilo da se odlijepe na pet pogodaka (30:25), nakon čega je i riješeno pitanje pobjednika.

Srpske rukometašice će u drugom kolu, u četvrtak, odmjeriti snage sa reprezentacijom Njemačke, dok će u trećoj rundi, u subotu, igrati protiv domaćina, Makedonije.

Dinčić zadovoljan igrom, ne i suđenjem

Selektor Srbije Časlav Dinčić bio je zadovoljan zalaganjem svog tima, ali ne i suđenjem na prvom meču na šampionatu Evrope.

"Obje ekipe su uplašeno ušle u utakmicu. Nas je strah držao pola sata, a Hrvatsku 15 minuta. Poslije odlaska u svlačionicu i izlaska na parket uspjeli smo da za šest i po minuta postignemo sedam golova, ali da nije bilo iskučenja Dragane Cvijić mogli smo da stignemo i do izjednačenja. Moje devojke zaslužuju sve pohvale, jer su nadokandile veliki minus, ali je ipak razlika od devet golova bila prevelika da bismo se vratili u meč. Moram da kažem da nisam zadovoljan suđenjem, jer su arbitri tokom meča često mijenjali kriterijume", istakao je srpski selektor.

Strateg Hrvatske Zdravko Zovko imao je više razloga za zadovoljstvo poslije startne pobjede.

"Prva utakmica je uvijek veoma teška i opterečujuća za ekipu. Igrali smo dobro 60 minuta, osim male krize u drugom delu igre. Moje devojke su pokazale karakter, a vjerujem da će u narednim mečevima igrati još bolje".

Organizatori EP već prvog dana napravili su niz propusta, kada su nekoliko novinara zaustavili ispred hale "Boris Trajkovski" i šetali ih od "ulaza do ulaza". Do problema je došlo jer niko od odgovornih lica nije znao gdje bi novinari trebalo da podignu akreditacije, a bez njih nisu mogli da uđu u dvoranu.

Poslije dugog čekanja u halu je pušten jedan novinar, ali bez opreme za rad. Ipak, poslije intervencije generalnog sekretara RS Srbije Božidara Đurkovića i ostale kolege puštene su da uđu u halu, a neophodne akreditacije podigli su 15 minuta prije nego što je počeo duel između Srbije i Hrvatske.

SRBIJA - HRVATSKA 26:30 (8:17)

Dvorana: Boris Trajkovski u Skoplju. Gledalaca: 1.000. Sudije: Andersen i Sodahl (obojica iz Norveške).

SRBIJA: Paplacko, Krpež, Popović, Lekić 9, Števin 4, Damnjanović 4, Đerić, Balać, Erić, Tomašević, Rajović 1, Ognjenović 4, Cvijić 4, Medved.

HRVATSKA: Knezović, Tatari 2, Golubić 7, Ambroš 1, Gaće, Arslanagić 2, Pušić 2, Pavić 1, Horvat 6, Penezić 7, Jelčić, Franić 1, Lovrić 1, Zebić.

PAROVI I REZULTATI 1. KOLA

GRUPA A (SKOPLJE)
Mađarska - Rumunija (srijeda)
Francuska - Danska (srijeda)

GRUPA B (OHRID)
Portugal - Ukrajina (srijeda)
Norveška - Španija (srijeda)

GRUPA C (OHRID)
Švedska - Bjelorusija 21:21
Rusija - Austrija 31:22

GRUPA D (SKOPLJE)
Hrvatska - Srbija 30:26
Njemačka - Makedonija 25:22

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC