• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NFL: Šestorica “na hlađenju” zbog dopinga

Šest igrača u američkoj NFL ligi kažnjeno je suspenzijom od četiri meča zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

 NFL: Šestorica “na hlađenju” zbog dopinga Izvor: MONDO

Djus Mekalister, Čarls Grant i Vil Smit iz Nju Orleansa, Brajan Pitmen iz Hjustona te Kevi i Pet Vilijams iz Minesote propustiće preostale četiri utakmice regularnog dijela sezone jer su koristili supstance koje prikrivaju upotrebu steroida.

“Igrači su prekršili zabranu korištenja pilula kojima se prikriva korištenje steroida, a koji su opasni po zdravlje”, saopštili su čelnici NFL lige.

Igrači su koristili sredstvo za mršavljenje “Star Caps” koje može da prikrije tragove steroida, a koje je zbog toga još 2006. godine uvršteno na listu zabranjenih supstanci

Iako je kažnjeno najviše igrača iz Nju Orleansa suspenzija će najviše pogoditi lidere NFC sjeverne divizije Minesota Vikingse pošto su Kevin i Pet Vilijams (nisu u rodu) najvažniji igrači njihove odbrane.

Vikingsi četiri utakmice prije kraja sezone imaju jednu pobjedu više od Čikaga.

“Razočarani smo odlukom NFL lige da suspenduje Kevina i Peta Vilijamsa. Kada bude vrijeme imaćemo više komentara”, saopšteno je iz minesote.

Advokat trojice suspendovanih igrača Nju Orleansa Dejvid Kromvel rekao je da oni nisu imali namjeru da poboljšaju svoje fizičke sposobnosti i dodao da će se žaliti na ovu odluku.

Djus, Vil i Čarls nisu pokušali da poboljšaju svoje fizičke sposobnosti upotrebom steroida niti su svjesno rizikovali svoje zdravlje. Oni su uzeli sredstvo za mršavljenje vjerujući da je ono sasvim bezbjedno”, rekao je Kromvel agenciji Rojters.

Suspendovani igrači moći će da se vrate na teren 29. decembra, ukoliko njihovi timovi izbore plej-of, a tokom suspenzije neće primate platu u svojim klubovima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC