• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinčić: Bez kalkulacija, ili jesmo ili nismo!

Rukometašice Srbije tokom prvog slobodnog dana na EP u Makedoniji imale su malo vremena da isprave greške iz meča sa Hrvatskom.

 Dinčić: Bez kalkulacija, ili jesmo ili nismo! Izvor: MONDO

Izabranice selektora Časlava Dinčića u četvrtak od 18.15 časova sastaju se sa Njemačkom u drugom kolu takmičenja u grupi D, poslije poraza od Hrvatske (26:30).

Selektor Srbije konstatovao je da su Njemice loše odigrale prvi duel na šampionatu, koji su riješile u svoju korist rezultatom 25:22.

"Njemačka je igrala slabo protiv Makedonije. To je dobra reprezentacija koja je trebalo da dobije domaćina sa bar deset golova razlike, a ne sa tri. Dosta igračica je dugo i zajedno, dobro igraju odbranu. Naš zadatak će biti da zaustavimo njihovu kontru i polukontru, da se brzo vraćamo u odbranu i prije svega onemogućimo desnog beka Grit Jurak da bude opasna po naš gol".

Dinčić tvrdi da je glavni adut Njemica veoma iskusan sastav reprezentacije.

"Pogledaćemo ponovo meč protiv Hrvatske, ali i snimak njihovog duela sa Makedonkama. Sigurno da će odbrana morati da bude agresivnija, da ne dopustimo njihovim bekovima da uđu u devet metara. Tražiću od devojaka da ne budu uplašene kao prvog dana. Nisam vjerovao da će one od kojih se najviše očekuje na ovom šampionatu toliko zakazati. Ne bih vjerovao da mi je neko pričao", iskren je bio selektor Srbije.

Dinčić je dodao da Srbija mora da igra brzo, kratkim pasovima, da lopta hitro prelazi iz ruke u ruku.

"Nema kalkulisanja, ovo je Evropsko prvenstvo. Ako neko misli da će za sedam dana ovo moći da se ponovi, vara se. Još nekoliko sati i sve je gotovo. Ili jesi ili nisi! Na prvom meču neke devojke nisu odigrale na potrebnom nivou, protiv Njemačke će imati šansu da poprave utisak", istakao je Dinčić.

Lijevo krilo reprezentacije Srbije Svetlana Ognjenović izjavila je da će ekipa imati motiv na drugom meču u grupi, jer nije izgubila sve šanse da izbori plasman u drugu rundu Evropskog šampionata.

"Uvijek imamo poslednju šansu. Nadam se da ćemo bolje odigrati na drugom meču. Mislim da smo počele da vjerujemo da možemo da pobijedimo. Možemo mnogo toga, jer smo stekle neophodno samopouzdanje. Ne znam šta bi moglq da bude mana Njemica, ali vjerujem da ćemo ih 'pročitati" i radovati se na kraju", rekla je Ognjenovićeva, koja je na prvom meču u Skoplju postigla četiri gola.

Drugi meč grupe D između Srbije i Njemačke igra se od 18.15 časova u skopskoj hali "Boris Trajkovski", dok će od 20.15 sati snage odmjeriti Makedonija i Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC