• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Prvo mjesto je vrlo dostižno

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da vjeruje da bi naredne sezone mogao da dođe do prvog mjesta na svjetskoj ATP rang listi.

 Đoković: Prvo mjesto je vrlo dostižno Izvor: MONDO

Đoković je, ipak, na konferenciji za novinare u Starom dvoru naveo da ne smije da se zanosi takvim ciljevima, već da treba da bude koncetrisan na treninge i da razmišlja samo o svakom narednom meču.

"Prvo mjesto na ATP listi je uvijek cilj i po mom mišljenju ono je sada vrlo dostižno. Dovoljno sam kvalitetan da dođem do vrha, ali ne smijem previše da se obazirem na taj cilj, i ne smijem da zaboravim prioritete", kazao je Đoković.

"Moram da budem koncetrisan na one male stvari koje treba uraditi da bi ste došli do cilja. Perfekcionista sam i uvijek težim boljem. Ohrabruje me što imam prostora za napredak. Imam i visoke ambicije, ali prije svega želim da nastavim kontinuitet dobrih igara i rezultata, prije svega na značajnijim turnirima", dodao je treći teniser svijeta.

Đoković za drugim igračem na ATP listi Rodžerom Federerom trenutno zaostaje svega 10 bodova. Vodeći Rafael Nadal ima skoro hiljadu i po bodova više, ali i Đoković ima ubjedljivu prednost nad trenutno najbližim pratiocem Endijem Marejom.

"Treba biti svjestan da ispred sebe imam dvojicu tenisera koji su među najboljima u istoriji sporta, a nikako ne treba zaboraviti Mareja i Žoa Vilfreda Congu, koji je prošle sezone imao dosta problema sa povredama", ocijenio je Đoković.

Srpski teniser je ove godine na Australijan Openu osvojio prvu gren slem titulu, bio je najbolji i na turnirima Masters serije u Indijan Velsu i Rimu, a sezonu je završio pobjedom na Masters kupu.

"Kako sam počeo sezonu vjerujem da su svi mislili da ću godinu završiti na prvom mjestu ATP liste, ali to se nije desilo. Pritisak je sada veći, u Melburnu ću braniti gren slem trofej, što će biti potpuno novo iskustvo", kazao je 21-godišnji Beograđanin.

Đokovića nisu obeshrabrili neuspjesi, prije svega eliminacija u drugom kolu Vimbldona, a potom i lošiji rezultati u poslednjih šest mjeseci sezone, ne računajući Masters kup.

"Neuspjeh na Vimbldonu mi je teško pao, jer je to moj omiljeni gren slem turnir. Poslije sam imao taj krizni period, koji svako mora da prođe da bi očvrsnuo. Sada mi predstoje duge pripreme, koje su krucijalne za nastavak sezone", rekao je Đoković.

Treći teniser svijeta će naredne godine predvoditi i reprezentaciju Srbije, koja će u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa u martu gostovati aktuelnom šampionu Španiji.

"Iznenadio sam se kada sam vidio da su Španci bez povrijeđenog Nadala pobijedili Argentinu i osvojili Dejvis kup. Pokazali su da su i bez njega ozbiljna ekipa, koja više nije opasna samo na šljaci. Nećemo se, ipak, predati, jer imamo mladu ekipu sa dosta potencijala. Svakome možemo da se suprotstavimo", ocijenio je Đoković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC