• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na teniskoj mapi svijeta

Novak Đoković je rekao da je Beograd dobijanjem domaćinstva ATP turnira u maju naredne godine Srbiju i definitvno uveo na tenisku mapu svijeta.

 Srbija na teniskoj mapi svijeta  Izvor: MONDO


"Poslije odličnih rezultata svih naših tenisera u posljednje vrijeme uspjeli smo da Srbiju uvedemo na tenisku mapu svijeta. Srbija to i zaslužuje. Beograd trenutno, barem je takav moj osjećaj, živi za tenis", kazao je Đoković na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Organizator turnira biće teniserova porodična firma "Femili Sport", nagradni fond 500.000 dolara (oko 390.000 evra), a direktori Nikola Pilić i stric Novaka Đokovića, Goran.

"Već sam sa nekim teniserima površno razgovarao o njihovom dolasku u Beogradu, ali nisam mogao da to ozbiljnije učinim sve dok nismo bili sigurni da ćemo dobiti turnir, što se desilo tek na kraju sezone. Svakako ćemo to sada i učiniti", kazao je Đoković.

"Nije, međutim, presudno da u Beogradu odmah zaigraju Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej. Bitno je da imamo kvalitetne mečeve, posebno jer osim Pilića niko od nas nema iskustva u organizaciji turnira", naveo je Đoković.

"Pilićevo iskustvo nam je neophodno, a i ja ću pomoći, jer sam kao igrač vidio šta nedostaje tim malim turnirma. Dobili smo i dobar termin, jer će sezona turnira na šljaci početi dvije nedelje prije našeg turnira", dodao je 21-godišnji Beograđanin.

Goran Đoković je naveo da je "Femili sport" licencu turnira koji se do sada održavao u holandskom Amersfortu, gdje je Novak Đoković 2006. godine osvojio prvu ATP titulu, dobio na neoređeno vrijeme.

Pilić i on su obećali da će turnir u Beogradu biti najkvalitetniji na svijetu u konkurenciji takmičenja sličnog nagradnog fonda.

"Prva godina je uvek nepredvidiva, ali dovešćemo interesantne igrače i organizovaćemo sigurno najbolji turnir tog ranga", kazao je Pilić.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prvo je zahvalio porodici Đoković, a potom ocijenio da je organizacija turnira sjajna stvar za glavni grad Srbije.

"Ovo je sjajna stvar za Beograd, posebno za svu djecu koja maštaju da jednog dana postanu onakvi kakav je Novak. Vraćamo se ponovo na kartu Evrope kojoj i pripadamo", rekao je Đilas i izrazio nadu da će Beograd 2009. godine organizovati i ženski WTA turnir, što odvojeno pokušavaju da izdejstvuju Ana Ivanović i Teniski savez Srbije.

"Bilo bi sjajno da naši teniseri i teniserke igraju pred domaćom publikom i naša je dužnost da im pomognemo da se to i ostvari.
Sigurno je, međutim, da će im u Beogradu biti teže nego bilo gdje drugdje", dodao je Đilas.

Srpski ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić, koji je organizaciju turnira pomogao sređivanjem komplikovane papirologije, naveo je da je Đoković svjetski brend i da mnogo doprinosi pozitivnom imidžu Srbije.

Konferenciji su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, gradski sekretar za sport Igor Miklja, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica i rekorder po broju nastupa za nacionalnu fudbalsku reprezentaciju Savo Milošević.

Generalni pokrovitelj turnira u Beogradu biće kompanija Telekom, a među sponzorima i PTT Srbije, Srbijagas i NIS.

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC