• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Loša organizacija, posjeta tragična

Ljudi iz EHF i nacionalnih timova žale se na prevoz, uslove u dvoranama, lošu posjetu, hotelski smještaj, neinformisanost vodiča...

 RUKOMET (EP): Loša organizacija, posjeta tragična Izvor: MONDO

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je da organizacija Evropskog prvenstva u Makedoniji nije na najvišem nivou, ali da vjeruje da će do kraja turnira biti pomaka nabolje.

"Nije lako organizovati EP, pogotovo kada je infrastruktura u pitanju. Domaćin se potrudio da napravi sve, ali razgovarao sam sa nekim ljudima iz EHF-a, koji su iznijeli niz zamjerki na njihov račun", rekao je Đurković agenciji Beta.

Reprezentacija Srbije imala je problema sa autobusom koji je kasnio da preveze igračice na trening, a "plave" nisu zadovoljne ni kvalitetom smještaja.

Potpredsjednica RSS Milena Delić objasnila je da u hotelu "Kontinental", u kojem su smještene sve reprezentacije koje igraju u Skoplju, nemaju svi isti tretman.

"Samo dva sprata su renovirana i tamo su smještene reprezentacije Danske i Francuske, navodno su najranije rezervisale smještaj", rekla je Delićeva.

Ona je dodala da je generalni sekretar EHF Mihael Viderer iznio mnogo zamjerki na račun Makedonaca.

"Zamjerke idu od toga da u Ohridu nema interneta, do slabe posjećenosti utakmica. Viderer je razočaran organizacijom, jer su prvenstva Evrope do sada uvijek 'išla naprijed' u svakom pogledu, dok sa Makedonijom to nije slučaj".

Kako je novinarima u Skoplju rečeno, u Ohridu se poslije obilnih kiša pokvarila trafo stanica, kada je pola grada ostalo bez struje, ali je taj problem sada riješen.

Direktor reprezentacije Srbije Radosav Šljivančanin takođe je nezadovoljan organizacijom. Srpkinje su prvog dana čekale autobus za trening 45 minuta, a poslije prve utakmice sa Hrvatskom autobusa nije bilo jedan sat.

"Za utakmicu su htjeli da promijene raspored. Trebalo je da izađemo na zagrijavanje, pa da napravimo pauzu od 15 minuta zbog ceremonije otvaranja, pa da igračice nastave sa zagrijavanjem. Dogovorili smo se sa hrvatskom delegacijom da u tom slučaju ne igramo. Onda je EHF intervenisao i promijenio termin ceremonije", rekao je Šljivančanin.

On je dodao da su vodiči koji su sa reprezentacijom "sjajna djeca", ali da "ništa ne znaju" i da je selektor Časlav Dinčić čekao 50 minuta da mu pokažu salu u kojoj može da pogleda video snimak.

Ulaznice za utakmice koštaju 1.600 denara (oko 25 evra) i posjećenost utakmicama je mala, pa je direktor reprezentacije prokomentarisao i prazne tribine.

"Posjećenost je tragična. Publike ima samo kada igra Makedonija. Na tribinama su ekipe, njihove ekspedicije i zvaničnici EHF. To ima veze sa standardom, ali činjenica je da Makedonija, kao tipična balkanska zemlja, nije atraktivna Skandinavcima koji obično u velikom broju dolaze na ovakva takmičenja", podvukao je Šljivančanin.

Evropsko prvenstvo igra se od 2. do 14. decembra. Srbija se u četvrtak od 18.15 časova sastaje sa Njemačkom.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC