• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srpske rukometašice ispustile pobjedu

Njemačka u drugom kolu bolja 32:31.

 EP: Srpske rukometašice ispustile pobjedu  Izvor: MONDO

Najbolje rukometašice Srbije bile su na korak od osvajanja prvog boda na Evropskom prvenstvu u Makedoniji, ali su u finišu meča drugog kola grupe D prepustile pobjedu selekciji Njemačke - 32:31 (17:15).

Srpske igračice su poslije pada u igri u posljednjim minutama prvog poluvremena, uspjele u nastavku da uhvate priključak, a četiri minuta prije završetka meča i da preuzmu vođstvo (30:29).

Čerdeset sekundi prije posljednjeg sudijskog zvižduka, pri izjednačenom rezultatu (31:31) bile su u prilici da organizuju dobar napad, ali su im Nijemice oduzele loptu, a zatim su preko Althaus i kaznile nesmotrenost srpskog tima i obezbijedile drugi trijumf na šampionatu.

Za razliku od Njemačke Srbija je upisala drugi poraz u Skoplju i u posljednjem okršaju sa Makedonkama u subotu od 20.15 časova pokušaće da stigne do jedinog trijumfa, koji bi možda i mogao da im obezbijedi treće mjesto u grupi i plasman u narednu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Najbolja u redovima srpskog tima bila je, kao i protiv Hrvatske u prvom kolu, Andrea Lekić sa osam golova, dok su Sanja Rajović i Svetlana Ognjenović postigle po pet, a Tanja Medved četiri.

Kod Nijemica najefikasnija je bila Grit Jurak sa osam pogodaka, a Nina Vurc je dodala šest.
Selektor Srbije Časlav Dinčić žalio je poslije meča zbog propuštene prilike da se osvoji prvi bod na šampionatu.

"Teško mi je da nešto kažem poslije ovakvog poraza. Imali smo bod u džepu, ali smo ga prokockali. Ne mogu ništa da zamjerim svojim igračicama, i samo mogu da im čestitam na fantastično odigranih 60 minuta. Sve su dale svoj maksimum, jer moram priznati igrale su protiv velikih rukometašica poput Jurak, Englert i Krauze", rekao je Dinčić.

Najefikasnija igračica reprezentacije Srbije Andrea Lekić čestitala je Njemačkoj na pobjedi.

"Najteže je izgubiti sa golom razlike. Nismo se snašle u finišu meča. Imale smo dvije šanse, jedna je bila moja i nismo ih iskoristile. Igrale smo požrtvovano, krajnje borbeno i ne mogu da krivim Sanju Damnjanović što je pogriješila, jer je to moglo svakom da se dogodi", rekla je Andrea Lekić.

Strateg Njemačke Armin Ermih rekao je da je njegov tim odigrao izuzetno težak meč jer ih je poremetilo odlaganje početka susreta za 45 minuta.

"Odlaganje početka meča dosta je uticao na moje igračice. Imali smo veliki respekt prema selekciji Srbije, koju predvodi Andrea Lekić. Tokom utakmice nismo uspjeli da napravimo veliku razliku, ali smo srećno uspjeli da uzmemo dva boda. Čestitam kolegi Dinčiću, jer je pred njim i njegovim igračicama velika budućnost", izjavio je selektor Nijemica.

Duel Srbije i Njemačke počeo je sa 45 minuta zakašnjenja, jer je pod u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju bio mokar i klizav u 18.15 časova, kada je bio zakazan start meča, zbog čega je odlučeno da se odloži početak.

Igračice su u dogovreno vrijeme izašle na zagrijavanje, ali su poslije odluke o odlaganju, morale da se vrate u svlačionicu, što je vjerovatno unijelo dodatno nervozu u redove oba tima.

To je bio još jedan u nizu propusta organizatora, budući da su dan ranije Španija i Norveška u Ohridu dobar dio meča odigrale u mraku, zbog problema sa nestankom struje.

SRBIJA – NJEMAČKA 31:32 (15:17)

Dvorana: Boris Trajkovski u Skoplju. Gledalaca: 3.500. Sudije: Leanderson, Lindros (Finska).

SRBIJA: Đerić (4 odbrane), Tomašević (12 odbrana), Krpež 2, Lekić 8, Števin 2, Dmitrović 2, Damnjanović 3, Balać, Erić, Rajović 5, Ognjenović 5, Cvijić, Đorđević, Medved 4.

NJEMAČKA: Englert (15 odbrana), Voltering (4 odbrane), Jurak 8, Resler, Valcik 5, Verc 6, Miler, Štajnbah 1, Lerper 2, Hering, Krauze 4, Nojkamp 1, Melbek, Althaus 1.

Sedmerci: Srbija 6/6, Njemačka 1/3. Igrač više: Srbija 3/3, Njemačka 4/8.
REZULTATI I PAROVI

GRUPA A
Rumunija – Francuska (petak)
Danska – Mađarska (petak)
TABELA: Rumunija 2, Danska 2, Francuska 0, Mađarska 0.

PAROVI 3. KOLA (nedelja): Francuska – Mađarska, Danska - Rumunija

GRUPA B
Španija – Portugal (petak)
Ukrajina – Norveška (petak)
TABELA: Ukrajina 2, Španija 1, Norveška 1, Portugal 0.

PAROVI 3. KOLA (nedelja): Španija – Ukrajina, Norveška - Portugal

GRUPA C
Austrija – Švedska 10:24
Bjelorusija – Rusija 25:29
TABELA: Rusija 4, Švedska 3, Bjelorusija 1, Austrija 0.

PAROVI 3. KOLA (subota): Rusija – Švedska, Austrija - Bjelorusija

GRUPA D
Srbija – Njemačka 31:32
Makedonija – Hrvatska 31:29
TABELA: Njemačka 4, Hrvatska 2, Makedonija 2, Srbija 0.

PAROVI 3. KOLA (subota): Njemačka – Hrvatska, Srbija – Makedonija (20.15)

(MONDO)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC