• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampras: Želim još jednom na Vimbldon

Legenda svjetskog tenisa i najuspješniji igrač svih vremena Pit Sampras izjavio je da ne odbacuje mogućnost da se još jednom okuša na Vimbldonu.

 Sampras: Želim još jednom na Vimbldon Izvor: MONDO

Amerikanac, koji je sa 14 osvojenih Gren slem trofeja teniski rekorder, pojavio se u Londonu poslije šestogodišnje pauze na turniru veterana.

On je rekao da mu je poslije penzionisanja pomalo dosadilo da igra golf i poker i da uživa u neradu, zbog čega je prihvatio poziv da sa bivšim asovima nastupi na turniru u Londonu i vrati se "onome što najviše voli i najbolje umije da radi".

"Poslednji put sam igrao na Vimbldonu 2002. godine, ali sam neslavno okončao svoju karijeru porazom u drugom kolu od Džordža Bastla. Mislim da to nije bio najbolji oproštaj od mog omiljenog turnira. Vimbldonska trava je nešto posebno, mjesto gde se igra najlepši tenis i zbog toga mislim da bi bilo dobro da još jednom dođem ovdje", izjavio je Sampras, koji je tokom petnaestogodišnje karijere osvojio sedam titula na londonskom Gren slemu, po čemu je rekorder zajedno sa Vilijamom Renšouom.

Sampras, koji je u karijeri još osvojio pet titula US Opena i dve u Australiji, jedino nije uspio da se dokopa pehara na Rolan Garosu. U Parizu čak nije uspio ni da stigne do finala, već mu je plasman u polufinale 1996. najveći uspjeh.

On je dodao da su mu mnogi odali priznanje za odličnu igru, ali i formu, poslije povratka na teren i predložili da se vrati tenisu, ali je on odbacio tu mogućnost.

Amerikanac, grčkog porijekla, istakao je da nije realno da se vrati mečevima protiv daleko mlađih kolega, ali da bi "vajld" karta za Vimbldon bila pozivnica koju nikako ne bi odbio.

Tridesetsedmogodišnji Pistol Pit, kako je dobio nadimak, držao je prvu poziciju ATP liste čak šest godina, ukupno 286 nedjelja, što do sada nikome nije pošlo za rukom.

Prošle godine i zvanično mu je odato priznanje kao jednog od najboljih igrača svih vremena prijemom u tenisku Kuću slavnih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC