• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Univerzijada u Beogradu će biti uspješna

"Vjerujem da će srpski narod biti ponosan i srećan", rekao je predsjednik Svjetske studentske sportske federacije Džordž Kilijan.

 Univerzijada u Beogradu će biti uspješna Izvor: MONDO

Predsjednik Svjetske studentske sportske federacije (FISU) Džordž Kilijan rekao je u subotu u Parizu da je siguran da će Univerzijada u Beogradu naredne godine biti uspješna.

"Vjerujem da će Srbija moći da realizuje Univerzijadu i vjerujem da će srpski narod biti ponosan i srećan da to uradi", rekao je Kilijan na konferenciji za novinare u Francuskom olimpijskom komitetu u Parizu.

Kilijan je na insistiranje predstavnika FISU da odgovori koji su razlozi za smanjenje broja sportova na Univerzijadi u Beogradu, kazao da je "razlog veoma prost - svjetska finansijska kriza pogodila je sve zemlje svijeta".

Konferenciji su prisustvovali i predsjednik Izvršnog komiteta Univerzijade Nebojša Ilić i direktor Univerzijade Zoran Jovanović.

Predsjednik Organizacionog komiteta i potpredsjednik vlade Srbije Božidar Đelić nije prisustvovao konferenciji za novinare u Parizu iako je bio najavljen. On je u pismu predstavnicima FISU naveo da je siguran da će Univerziada u Beogradu biti uspješna.

"Projekti idu tokom i brzinom kako smo očekivali. Mislim da postoji skepsa kod nekih članova FISU, ali smo ih uvjerili da ne možemo da pričamo ni o kakvim manjim formatima univerzijade ako imamo 15 sportova i devet hiljada učesnika što je rekordan broj", rekao je Jovanović.

On je kazao da je univerzitsko selo 80 odsto završeno i da je po standardima bolje urađeno od olimpijskog sela u Pekingu.

"Svi će biti zadovoljni. Možda postoje predrasude u vezi sa Srbijom i našom organizacijom, ali sve će biti dobro", rekao je Jovanović.

"Mi ponekad postavljamo standarde više nego što je potrebno i svi će na kraju biti zadovoljni Univerzijadom u Beogradu", rekao je Jovanović.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC