• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Srpkinje se oprostile bez boda

Najbolje rukometašice Srbije vratiće se kući poslije prve faze takmičenja na EP u Makedoniji.

 RUKOMET (EP): Srpkinje se oprostile bez boda Izvor: MONDO

Srpkinje nisu uspjele da osvoje ni bod u Grupi D, tako da će umjesto u drugu fazu - u Beograd.

Poslednji, treći poraz, timu Časlava Dinčića nanio je u subotu uveče domaćin turnira, pred 6.900 gledalaca u Dvorani "Boris Trajkovski": Makedonija - Srbija 31:30 (16:14).

Za prolaz u drugi krug, našem timu bila je neophodna pobjeda i to ne bilo kakva, već od četiri gola razlike, tako da je rezultat 30:31 u korist Makedonki u stvari ubjedljiva pobjeda od četiri gola razlike...

Srpske rukometašice imale su vođstvo od 28:26 u 55. minutu, ali je uslijedio period igre sa nevjerovatnim brojem grešaka, tako da je pobjeda ostala nedostižna i pored još jedne simultanke najbolje igračice srpskog tima Andree Lekić. Ona je postigla šest golova, dok su Jelena Popović, Svetlana Ognjenović i Sanja Rajović postigle po četiri.

Prije toga, pri rezultatu 27:25 za Srbiju, Tanja Medved izgubila je loptu u polukontri...

"Razočaran sam u sport, jer se takmičenja organizuju da domaćin mora da prođe u drugi krug. Tako je bilo u Francuskoj, Njemačkoj, Sloveniji... Gospodu iz EHF ne interesuje da li će se neka igračica povrijediti, već samo novac. Bilo je očigledno da žele ili nas ili Hrvatsku da izbace sa EP. Žao mi je mojih djevojaka. Nezasluženo bolja ekipa ne ide dalje", opalio je po Evropskoj rukometnoj federaciji srpski selektor.

Rezultat meča između Njemačke i Hrvatske (32:27) direktno je otižao i onako težak posao Dinčićevom timu, jer bi njegovim izabranicama bila dovoljna i minimalna pobjeda da su Hrvatice izborile bar remi. Ovako, Srpkinje su gubile i kad su vodile sa dva gola razlike u dva navrata i to je očigledno bila psihološka zamka za mlade igračice.

One su prvenstvo počele porazom od Hrvatske, potom je uslijedio neuspjeh sa Njemicama i sve se završilo novom "nulom" sa domaćinom turnira.

U narednu fazu, Njemačka će se plasirati sa šest bodova, Makedonija sa četiri i Hrvatska sa dva.

U timu Makedonije odlično je igrala mlada Srpkinja Dragica Kresoja, za koju prije dvije godine nije bilo mjesta u državnom timu Srbije, pa je odlučila da nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Dala je Srbiji tri gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC