• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinčić: Dalje ne ide bolji tim

"U drugi krug takmičenja na EP ne idu zasluženo bolji, nego ekipa domaćina."

 Dinčić: Dalje ne ide bolji tim Izvor: MONDO

Selektor rukometašica Srbije Časlav Dinčić izjavio je da u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Makedoniji ne ide zasluženo bolja ekipa, već reprezentacija domaćina, koju je izabrao EHF.

On je naglasio da je to "njegovo mišljenje" i da možda tako ne treba da govori, ali da mu je žao djevojaka.

"Makedonija je borbeno igrala, ali nije bilo puno rukometa, nije postigla četiri gola sa bekovskih pozicija, već na ubacivanje izmedju dvije igračice, sa pivotmena, sa faulovima. Tako da ne ide dalje zasluženo bolja ekipa", rekao je Dinčić, poslije poraza Srbije od Makedonije (30:31) u trećem kolu takmičenja u grupi D, nakon čega je njegov tim završio prvenstvo bez ijedne pobjede.

Kapiten reprezentacije Srbije Tanja Medved poslije meča je bila vidno uzbuđena i samo je prokomentarisala da će biti još evropskih prvenstava.

"Ne zamjeram nikom ništa, sve se da ispraviti", rekla je uplakana Medved.

Jedna od najboljih igračica Srbije na šampionatu Andrea Lekić smatra da su se djevojke borile, ali da ovog puta nisu imale sreće.

"Nismo se uplašili atmosfere, dodatno nas je motivisala. Međutim, pravili smo ponovo tehničke greške, realizacija je bila slaba i pod tim okolnostima nismo mogle bolje da prođemo. Meni se događa da završavam drugo Evropsko prvenstvo u prvom krugu, bez pobjeda. Idemo dalje", rekla je Lekić.

Prema njenim riječima, dobra strana ovog šampionata je u tome što je ekipa igrala iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje.

"Sada smo izgorjele u želji da stignemo Makedoniju, to nema veze sa publikom i atmosferom. Trebalo je da mi budemo brža ekipa, ali to se nije dogodilo. Ovog puta su se one bolje snašle i pobijedile.", rekla je Lekić.

Ona je dodala da je napredak u odnosu na EP u Švedskoj očigledan.

"Malo igračica iz ove ekipe je bilo prije dvije godine u Švedskoj. Mislim da smo se dobro ukomponovale. Tek ćemo pokazati naš kvalitet na budućim prvenstvima. Mislim da stvarno imamo dobru i perspektivnu generaciju mladih djevojaka, tako da naše vrijeme tek dolazi", rekla je Lekić.

Selektor Makedonije Vladimir Gligorov rekao je da je srećan što je njegova ekipa prošla u drugi krug.

"Uutakmicu možda nismo odigrali kao one ranije, ali naša borbenost je došla do izražaja u finišu meča. Nadam se da ovo neće biti naša posljednja pobjeda na ovom šampionatu", rekao je Gligorov.

Golman Makedonije Tanja Andrejeva naglasila je da njena ekipa ide u drugi krug sa čak dvije ostvarene pobjede, protiv Hrvatske i Srbije.

"Idemo dalje ne sa jednom, već sa dvije pobjede. Pokazali smo da znamo rukomet", rekla je Andrejeva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC