• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potjernica za olimpijskim šampionom

Mađarski organi izdali su međunarodnu potjernicu za bivšim olimpijskim šampionom Peterom Farkašom (40), osuđenim zbog gajenja konoplje.

 Potjernica za olimpijskim šampionom Izvor: MONDO

Presuda od pet godina zatvora nekadašnjem rvaču i njegovom mlađem bratu Karolju (37), koji je osuđen na sedam godina zatvora, izrečena je 3. novembra, a oni su na vrlo lukav način nestali iz sudnice, navodi "Mađar nemzet".

Karolju je, naime, neposredno nakon izricanja presude pozlilo, pa je sudija odredio pauzu. Nakon prekida nijedan od braće se više nije vratio u sudnicu, s tim da je mlađi juče uhapšen u Večešu, naselju u širem predgrađu Budimpešte, dok se za starijim traga.

Prema nezvaničnim informacijama Peter Farkaš je viđen na aerodromu u Beču, ali se ne zna kuda je odatle otišao. Sumnja se da je odletio za Tajland, gdje se kriju mnoga sumnjiva lica iz Mađarske, pošto ta država s Mađarskom nije potpisala sporazum o izručenju kriminalaca.

Olimpijski prvak iz Barselone (1992) našao se pod udarom zakona kada je oktobra 2004. godine u porodičnoj kući Farkaša u 17. budimpeštankom kvartu otkriven zasad od više hiljada stabljika divlje konoplje, pogodnih za spravljanje narkotika.

Uhapšeni su braća Farkaš i jedan njihov pomagač i sva trojica su provela u pritvoru po 16 mjeseci. Juna 2006. sud ih je osudio na po dve godine zatvora, ali je prošle godine proces obnovljen i kazne su postale veće.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC